Denna artikel handlar om Universal Analytics. Om du använder nästa generation av Google Analytics kan du läsa mer i avsnittet för Google Analytics 4-egendomar i detta hjälpcenter.

Två poster för Google i rapporten Källa/media

Med automatisk taggning anges ”google/cpc” automatiskt som källa/media för dina Google Ads-annonser. Den andra posten i rapporten kan bero på manuella taggar som anger något annat än ”cpc” för medium (t.ex. ”utm_medium=ppc”).

Manuella taggar bör inte användas för Google Ads-annonser samtidigt som automatisk taggning eftersom det kan leda till motstridiga uppgifter i dina rapporter.