Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Andere trackingtechnieken

De volgende soorten tracking worden veel gebruikt op websites:

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Downloadlinks bijhouden

Klikken op links naar downloadbare bestanden (zoals PDF, AVI, WMV) kunnen worden bijgehouden als gebeurtenissen of virtuele paginaweergaven. Wanneer u een gebeurtenis instelt om klikken op een link bij te houden, telt Analytics de klikken als gebeurtenishits. Wanneer u een virtuele paginaweergave instelt om klikken op een link bij te houden, telt Analytics de klikken als paginahits.

Klikken bijhouden als gebeurtenissen:

Klikken bijhouden als paginaweergaven:

Flash bijhouden

Als u gegevensactiviteit wilt bijhouden voor uw Flash-elementen of Flash-gebaseerde website, bekijkt u Analytics Tracking for Adobe Flash op de website voor Analytics-ontwikkelaars.

E-commerce bijhouden

Het bijhouden van e-commerce instellen:

Gebeurtenissen bijhouden

Met gebeurtenissen kunt u interacties bijhouden met elementen die zijn ingesloten in uw pagina's en schermen, zoals knoppen, links, video's en gadgets.

Gebeurtenissen bijhouden:

Aangepaste dimensies

Met aangepaste dimensies kunt u gegevens verzamelen en analyseren die Analytics niet automatisch bijhoudt. Zo kunt u aangepaste dimensies gebruiken om gebruikerstypen te definiëren, zoals lid en niet-lid.

Gebruikerstiming

Analytics houdt automatisch laadtijden van pagina's en schermen bij, maar u kunt ook aangepast bijhouden instellen om de laadtijden voor Ajax-gebaseerde bewerkingen en bronnen te meten.