Sessioner som kopplas till fel källa

Om det blir fel när du ska implementera spårning kan det leda till att sessioner kopplas till fel källa.

Du kan ha märkt att sessionerna i dina rapporter kopplas till fel källor. Det beror ofta på att något fel gjordes när spårningen implementerades.

Målsidor som inte spåras

För att sessioner ska tilldelas rätt källa måste grundläggande sidspårning vara korrekt installerad på målsidan. Om sidspårning inte har installerats på rätt sätt kan det hända att sessioner visas med ”direkt” som källa, eftersom den första sidan på webbplatsen som spåras registreras som länk från den tidigare ospårade sidan. Om antalet ”direkta” användare är stort kan det vara ett tecken på att målsidorna inte spåras.

Felaktigt taggade länkar

Om du använder automatisk taggning lägger Analytics automatiskt till parametern gclid (Googles klick-id) i slutet av måladressen. Då tolkas källa, kampanj, media och andra dimensioner utifrån detta id så länge automatisk taggning är aktiverad och målsidan har spårningskoden korrekt installerad.

Om du har taggat dina länkar manuellt kan det hända att parametern utm_source tilldelas på fel sätt. Använd verktyget för att skapa webbadresser för att säkerställa att måladresserna du skapar får rätt taggning.

E-handelstransaktioner: växla mellan domäner

Om du använder en kundvagn från tredje part måste du kontrollera att spårning över flera domäner har implementerats. Utan spårning över flera domäner förloras informationen om hänvisningskälla när en användare går mellan domänerna, och e-handelstransaktionen kan tilldelas de ”direkta” sessionerna.