Økter som er tilknyttet feil kilder

Feil i sporingsimplementeringen kan føre til at økter blir tilskrevet feil kilder

Det kan hende du legger merke til at øktene i rapportene dine er tilknyttet feil kilde. Dette skyldes ofte feil i sporingsimplementeringen.

Usporede landingssider

En økt blir tilknyttet riktig kilde hvis grunnleggende sidesporing er riktig installert på landingssiden for økten. Hvis sidesporing ikke er installert på riktig måte, kan det hende at øktene blir vist med kilden «direkte», ettersom det registreres en henvisning fra den forrige usporede siden på den første sporede siden på nettstedet. Hvis nettstedet ditt har mange direktebrukere, betyr det vanligvis at landingssidene dine ikke blir sporet.

Feilmerkede linker

Hvis du bruker automatisk merking, blir gclid-parameteren (Googles klikk-ID) lagt til automatisk på slutten av destinasjonsadressen. Dimensjonene Kilde, Kampanje, Medium og andre dimensjoner fra denne ID-en blir også tolket, dersom automatisk merking er slått på og sporingskoden er riktig installert på landingssiden.

Hvis linkene dine er merket manuelt, er det mulig at utm_source-parameteren er tilordnet på feil måte. Bruk nettadressegenereringsverktøyet for å sikre at destinasjonsadressene du lager, er riktig merket.

Netthandelstransaksjoner: kryssing mellom domener

Hvis du bruker en handlekurv fra en tredjepart, må du sørge for at kryssdomene sporing har blitt implementert. Hvis du ikke bruker sporing av flere domener, utelates informasjonen om henvisningskilde når en bruker navigerer mellom domenene, og netthandelstransaksjonene kan bli tilknyttet direkteøkter.