Sessies die aan onjuiste bronnen zijn gekoppeld

Fouten in de tracking-implementatie kunnen ertoe leiden dat sessies aan de verkeerde bronnen worden toegewezen.

In sommige gevallen zijn de sessies in uw rapporten gekoppeld aan onjuiste bronnen. Dit wordt vaak veroorzaakt door fouten bij de implementatie van de trackingcode op uw site.

Bestemmingspagina's worden niet bijgehouden

Een sessie kan alleen aan de juiste Bron worden gekoppeld als op de bestemmingspagina voor de sessie basistracking van uw pagina's is geïnstalleerd. Als paginatracking niet correct is geïnstalleerd, worden sessies vaak weergegeven met de Bron 'direct'. De eerste bijgehouden pagina op de site registreert namelijk een verwijzing van de vorige pagina die niet wordt bijgehouden. Een groot aantal directe gebruikers kan erop wijzen dat bestemmingspagina's niet worden bijgehouden.

Onjuist getagde links

Als u autotagging gebruikt, wordt automatisch de parameter gclid (Google Klik-ID) toegevoegd aan het eind van de bestemmings-URL. Zolang autotagging is ingeschakeld en de trackingcode van de bestemmingspagina correct is geïnstalleerd, worden Bron, Campagne, Medium en andere dimensies afgeleid van deze ID.

Als uw links handmatig zijn getagd, is het mogelijk dat de parameter utm_source niet correct is toegewezen. Gebruik de URL-maker om ervoor te zorgen dat de gemaakte bestemmings-URL's correct worden getagd.

E-commercetransacties: schakelen tussen domeinen

Als u een winkelwagentje van derden gebruikt, moet u ervoor zorgen dat cross-domein tracking is geïmplementeerd. Zonder cross-domein tracking worden gegevens over de verwijzende bron verwijderd wanneer een gebruiker tussen de domeinen navigeert en worden de e-commercetransacties mogelijk toegewezen aan 'directe' sessies.