Indstillinger for datadeling

Der er adskillige indstillinger for datadeling på din Analytics-konto. Disse indstillinger giver dig mulighed for at tilpasse den måde, hvorpå de data, du indsamler ved hjælp af en Analytics-dataindsamlingsmetode (f.eks. JavaScript-sporingskoden, mobil-SDK'er og Measurement Protocol), deles med Google, så du kan være mere åben eller mere restriktiv med dine data baseret på dine egne præferencer. Disse indstillinger gør det kun muligt at tilpasse, hvordan de data, du indsamler fra websites, mobilapps og andre digitale enheder ved hjælp af Analytics, deles med Google. De gælder ikke for data om din Analytics-konto, eller hvordan din konto bruges, f.eks. antallet af ejendomme, og hvilke ekstra funktioner der er konfigureret. Uanset hvilke indstillinger for datadeling du har valgt, kan dine Analytics-data også blive brugt med henblik på vedligeholdelse og beskyttelse af Analytics-tjenesten, men kun i det omfang, det er nødvendigt.

Alle Google-repræsentanter, der har adgang til kontodata, heriblandt leverandører, skal acceptere vilkårene og betingelserne i politikken vedrørende intern adgang. Dataadgang kræver den fornødne godkendelse. Al adgang sker via SSL og registreres med henblik på sikkerhedsgennemgang. Repræsentanterne kan kun få adgang til kundedata via computere, der er godkendt af Google.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Skift indstillinger for datadeling

Du skal have rollen Redaktør for at kunne bruge denne funktion.

Når du opretter en Analytics-konto, skal du tilpasse dine indstillinger for datadeling, men du kan til enhver tid gå tilbage til sektionen Administrator på en konto for at ændre indstillingerne.

Sådan ændrer du indstillingerne for datadeling:

1. Klik på Kontooplysninger under Konto i Administrator.
  2. Rediger indstillingerne, og klik på Gem.

Oplysninger om og fordele ved indstillingerne for datadeling

Gennemgå indstillingerne på din konto og de yderligere oplysninger på denne side, inden du beslutter, om du vil slå disse indstillinger TIL eller FRA. Hvis du slår alle indstillinger FRA, bruges dine Analytics-data udelukkende til at levere og vedligeholde Analytics-tjenesten.

Google-produkter og -tjenester

Hvis du slår denne indstilling TIL, kan Google få adgang til og analysere data, så vi kan få større viden om onlineadfærd og -tendenser og bruge disse data til at forbedre Googles produkter og tjenester. Dataene kan f.eks. blive brugt til at forbedre Google Ads-systemet, så du får bedre værktøjer til at oprette, administrere og analysere dine annoncekampagner.

Alle data, der indsamles og bruges af Google ifølge indstillingen for "Google-produkter og -tjenester", er underlagt vilkårene for beskyttelse af data mellem målingsansvarlig og dataansvarlig, og Google er i henhold til GDPR en uafhængig dataansvarlig for sådanne data.

Bemærk! Denne datadelingsmulighed er ikke tilgængelig for Analytics-konti med ejendomme i branchekategorierne "Sundhed" og "Finans". Du kan se ejendomskategorien under Administrator > Ejendom > Ejendomsoplysninger.

Bidrag til modellering og forretningsrelateret indsigt

Ved hjælp af samlede data kan du oprette funktioner og publikationer, som giver dig større indsigt i, hvad der sker i hele din branche. Når du deler data til modellering af bidrag og virksomhedsindsigt, samles disse data med data fra andre websites og apps, så de ikke kan bruges til at identificere din organisation, din konto eller dine brugere.

Når du slår denne indstilling FRA, kan data stadig flyde mellem Analytics og de andre Google-produkter, der eksplicit er knyttet til nogen af ejendommene på din konto.

Det er en fordel for dig, at denne indstilling er slået TIL, da Analytics-data kan bruges til at udvikle bedre værktøjer og vejledninger, som kan hjælpe dig i forbindelse med marketing og analyse. Med benchmarkingdata får du større viden om, hvor du står på markedet i din egen branche, og de bidrager til undersøgende analyser, som afdækker vigtige markedstendenser, f.eks. stigningen i mobiltrafikken år efter år.

Teknisk support

Analytics-supportmedarbejderne er nogle gange nødt til at få adgang til din konto for at udføre service og løse tekniske problemer. Hvis du slår denne indstilling TIL, kan supportmedarbejderne få adgang til dine data for at løse tekniske problemer. Hvis du slår denne indstilling FRA, kan supportmedarbejderne muligvis ikke hjælpe dig med at løse tekniske problemer.

Det er en fordel for dig, at denne indstilling er aktiveret, da det giver Google Support adgang til din konto, så vores supportmedarbejderne kan foretage fejlfinding og hjælpe dig med at finde løsninger, hvis du rapporterer et problem på din konto.

Anbefalinger vedrørende din virksomhed

Når du aktiverer denne indstilling, kan Google få adgang til dine Google Analytics-kontodata, herunder data vedrørende kontobrug og -konfiguration, produktforbrug og de brugere, der er knyttet til din Google Analytics-konto.

Det er en fordel for dig, at denne indstilling er aktiveret, da vi i så fald kan bruge dine kontodata som hjælp til at sikre, at du får mest muligt ud af Googles produkter, ved at give dig indsigt, tilbud, anbefalinger og optimeringstips i Google Analytics og andre Google-produkter til virksomheder.

Vilkår for beskyttelse af data mellem dataansvarlige

Når Google Analytics-kunder aktiverer indstillingen for datadeling for "Google-produkter og -tjenester", er Google i henhold til GDPR dataansvarlig for de data, der deles og anvendes ifølge denne indstilling.

Få flere oplysninger om vilkårene for beskyttelse af data mellem målingsansvarlig og dataansvarlig