Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Als u een Universal Analytics-property gebruikt, bekijkt u het gedeelte over Universal Analytics van dit Helpcentrum.

[GA4] De Installatieassistent in Google Analytics 4-property's

Rond de configuratie van uw nieuwe Google Analytics 4-property af
Dit artikel is bedoeld voor website- en app-eigenaren die al een nieuwe Google Analytics 4-property hebben gemaakt. Als u alleen een Universal Analytics-property heeft, bekijkt u meer informatie hoe u de Installatieassistent voor GA4 gebruikt in uw Universal Analytics-property.

In de Installatieassistent in Google Analytics 4-property's worden een aantal instellingen en functies beschreven die u kunt implementeren om het maximale uit uw nieuwe property te halen. Deze instellingen zijn ingedeeld in de volgende groepen:

• Verzamelen
  • Property-instellingen
  • Koppelen
  • Doelgroepen
  • Conversies
  • Gebruikersbeheer

U hoeft misschien niet alle instellingen of functies in deze groepen te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld het volgende overslaan:

• Taginstallatie als u al een Universal Analytics-property had en u uw bestaande gtag.js-tags opnieuw kon gebruiken toen u uw Google Analytics 4-property maakte.
  • Koppelen aan BigQuery als u geen onbewerkte gebeurtenissen naar dit datawarehouse in de cloud hoeft te exporteren.

Gebruikers met bestaande Universal Analytics-property's

Als u een Universal Analytics-property heeft gekoppeld aan uw Google Analytics 4-property, gebruikt u de Installatieassistent om te zorgen voor continuïteit in de configuratie van de twee property's.

Opmerking: Er is geen tool om uw nieuwe Google Analytics 4-property aan te vullen met historische gegevens. Uw Google Analytics 4-property verzamelt gegevens vanaf nu.

Als u historische gegevens wilt bekijken, gaat u naar uw Universal Analytics-property.Als de naam van uw Universal Analytics-property 'Voorbeeldproperty' is, is de naam van uw Google Analytics 4-property 'Voorbeeldproperty (12345678)', waarbij 12345678 een propertynummer is.

De Installatieassistent vinden

1. Log in bij Analytics.
  2. Ga naar uw Google Analytics 4-property.
  3. Klik op Beheerder.
  4. Klik in de kolom Property op Installatieassistent.
  5. Klik in elke rij op:
    • Meer informatie om een nieuw browsertabblad te openen met gedetailleerdere informatie over de instelling.
    • en dan om naar de specifieke pagina Beheer te gaan waar u de instelling kunt configureren.

Momenteel laat de Installatieassistent niet zien welke configuratiestappen u heeft afgerond. U kunt wel in het rapport Realtime nagaan of er gegevens worden verzameld in uw nieuwe Google Analytics 4-property.Browse op uw website in een afzonderlijk browsertabblad of -venster.U ziet activiteit in het rapport Realtime. Houd er rekening mee dat het tot 30 minuten kan duren voordat er gegevens verschijnen in uw nieuwe Google Analytics 4-property.