[GA4] Konfigurer din GA4-ejendom ved hjælp af Konfigurationsassistent

Brug Konfigurationsassistent til at afslutte konfigurationen af din GA4-ejendom

Få adgang til Konfigurationsassistent fra din GA4-ejendom. Her kan du finde alle de indstillinger, du skal bruge for at fuldføre konfigurationen af din Google Analytics 4-ejendom.

1. Klik på Konfigurationsassistent i venstre side af skærmen.

Indstillinger

Alle brugere kan få adgang til Konfigurationsassistent, men du skal have rollen Redaktør på ejendommen for at kunne foretage ændringer.

Hvis du migrerer fra en Universal Analytics-ejendom, kan du også se yderligere migreringsværktøjer i menuen > i forbindelse med visse indstillinger. Du kan også klikke på statussen i en række for at sammenligne din Universal Analytics-status med din Google Analytics 4-status. Du skal dog være opmærksom på, at Konfigurationsassistent ikke udfylder din nye Google Analytics 4-ejendom med dine historiske data i Universal Analytics. Din nye GA4-ejendom indsamler kun data fremadrettet.

Dataindsamling

Aktivér indsamling af website- og appdata
Du kan begynde at indsamle data ved at tilføje målingskode på dit website eller i din app. Målingskoden indsamler brugerdata fra dit website eller din app.

Til websites

Følg denne fremgangsmåde, når du har oprettet en konto og en ejendom:
  1. Føj en webdatastrøm til din Google Analytics 4-ejendom.
  2. Konfigurer målingskoden på dit website.

For apps

Følg denne fremgangsmåde, når du har oprettet en konto og en ejendom:
  1. Føj en appdatastrøm til din Google Analytics 4-ejendom.
  2. Tilføj Firebase SDK i din app.
  3. Føj Google Analytics til Firebase-SDK'et til din app.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Ejendomsindstillinger

Slå Google-signaler til
Når du slår Google-signaler til, kan du indsamle yderligere data om brugere, der har aktiveret annoncetilpasning, og som har logget ind på deres Google-konti. Få flere oplysninger om Google-signaler

Slå Google-signaler til

1. I Konfigurationsassistent skal du klikke på handlingsmenuen Pil frem til højre for rækken.
  2. Klik på Administrer Google-signaler.
  3. Aktivér Dataindsamling via Google-signaler under Dataindsamling.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Konfigurer konverteringer

En konvertering er enhver brugerhandling, der er værdifuld for din virksomhed, f.eks. en bruger, der handler i din butik eller abonnerer på dit nyhedsbrev. Når du vil måle en konverteringshandling, markerer du en hændelse, der måler brugerhandlingen, som en konvertering.

Markér en hændelse som en konvertering

1. I Konfigurationsassistent skal du klikke på handlingsmenuen Pil frem til højre for rækken.
  2. Klik på Administrer konverteringer.
  3. Klik på Hændelser øverst til venstre.
  4. Slå kontakten under Markér som konvertering i tabellen Allerede oprettede hændelser til.

Se Markér en ny hændelse som en konvertering for at få oplysninger om, hvordan du markerer nye hændelser som konverteringer, hvis du har oprettet en hændelse for nylig eller ikke har oprettet en endnu.

Migrer mål fra Universal Analytics

I værktøjet til migrering af mål kan du få flere oplysninger om, hvordan du genskaber kvalificerede mål fra din tilknyttede Universal Analytics-ejendom som konverteringshændelser i din Google Analytics 4-ejendom.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Definer målgrupper
Målgrupper er grupper af brugere, som har attributter til fælles. Du kan dele målgrupper med de annonceringsprodukter, du bruger, f.eks. Google Ads, så du kan markedsføre til bestemte brugergrupper. Se Opret, rediger og arkivér målgrupper for at få flere oplysninger om, hvordan du definerer en målgruppe.

Migrer målgrupper fra Universal Analytics

Brug Google Sheets-tilføjelsen GA4 Migrator for Google Analytics til at migrere målgrupper fra en Universal Analytics-ejendom til en Google Analytics 4-ejendom. Få flere oplysninger

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Verificer indstillinger for samtykke
Konfigurer din ejendom til registrering af samtykke fra slutbrugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), så der kan gives tilladelse til, at deres personoplysninger deles med Google med henblik på annoncering. Verificer dine indstillinger for samtykke for Google-tagget og andre datakilder for at sikre dig, at dette ikke får konsekvenser for måling og personlig tilpasning af annoncer. Få oplysninger om, hvordan du verificerer og opdaterer indstillinger for samtykke i Google Analytics.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Google Ads

Tilknyt Google Ads

Når du tilknytter din Google Ads-konto, kan du udveksle data mellem Google Analytics og Google Ads. Du kan f.eks. se dine Google Ads-kampagner og Google Ads-dimensioner i Analytics, importere Analytics-konverteringer til din Google Ads-konto og gøre dine Analytics-målgrupper tilgængelige i Google Ads, så de kan bruges som remarketinglister. Få flere oplysninger om tilknytning til Google Ads

Tilknyt din Google Ads-konto

1. I Konfigurationsassistent skal du klikke på handlingsmenuen Pil frem til højre for rækken.
  2. Klik på Administrer Google Ads-tilknytninger.
  3. Klik på Tilknyt.
  4. Klik på Vælg Google Ads-konti.
  5. Vælg de Google Ads-konti, du vil tilknytte.
  6. Klik på Verificer.
  7. Klik på Næste.
  8. (Anbefalet) Lad standardindstillingerne være aktiveret, og klik derefter på Næste.
  9. Gennemgå dine indstillinger, og klik på Send.

Migrer Google Ads-tilknytninger fra Universal Analytics

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du importerer dine Google Ads-tilknytninger fra din Universal Analytics-ejendom til din tilknyttede Google Analytics 4-ejendom, i migreringsværktøjet til Google Ads-tilknytninger.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Afgiv bud med henblik på opnåelse af GA4-konverteringer
Når du har konfigureret konverteringer, kan du eksportere dine konverteringshændelser til Google Ads for at rapportere om kampagneeffektivitet og bruge dem som beslutningsgrundlag i forbindelse med manuel budgivning eller Smart bidding og som hjælp til optimering af dine kampagner.
Få flere oplysninger om, hvordan du byder på konverteringer, ved at følge fremgangsmåden i Importér Analytics-konverteringer i Google Ads.

Migrer fra Universal Analytics: Skift budgivning i Google Ads

Hvis du byder på Universal Analytics-konverteringer i Google Ads, skal du foretage nogle opdateringer på din Google Ads-konto. Følg denne vejledning for at holde op med at byde på Universal Analytics-konverteringer og begynde at byde på Google Analytics 4-konverteringer:

1. Gå til rækken Afgiv bud med henblik på opnåelse af GA4-konverteringer i Konfigurationsassistent, og hold markøren over statuskolonnen. Du kan se, hvor mange Universal Analytics-konverteringer du byder på i Google Ads, sammenlignet med, hvor mange Google Analytics 4-konverteringer du byder på.
  2. Gå til dine tilknyttede Google Ads-konti.
    Hvis du har tilknyttet flere konti, skal du gentage følgende fremgangsmåde. Du kan se en liste over tilknyttede Google Ads-konti i Google Analytics.
  3. Klik på Værktøjer og indstillinger øverst til højre, og vælg derefter Konverteringer i sektionen Måling.
  4. Se på kolonnen Konverteringskilde, og find konverteringer, der er angivet til Website (Google Analytics (UA)).
  5. For hver af disse konverteringer skal du sørge for, at du har oprettet en tilsvarende GA4-konvertering og importeret den til Google Ads.
  6. På din Google Analytics-konto skal du sammenligne aktiviteten for UA-konverteringen med den tilsvarende GA4-konvertering. Bemærk! Du bør ikke forvente, at aktiviteten for Google Analytics 4-konverteringen matcher aktiviteten for Universal Analytics-konverteringen nøjagtigt, da der er mange faktorer, der forhindrer, at tallene matcher.

For at sikre dig, at der er nok data til at foretage en retvisende sammenligning, kan du vente op til to uger efter implementering af dine Google Analytics 4-konverteringer, før du sammenligner dem med dine Universal Analytics-konverteringer.

7. Når du har valideret dine konverteringer, skal du gå til din Google Ads-konto og ændre UA-konverteringens handlingsoptimering til Sekundær handling (kun til observation). I samme arbejdssession skal du ændre GA4-konverteringens handlingsoptimering til Primær handling:
    1. Gå til Værktøjer og indstillinger > Måling > Konverteringer på din Google Ads-konto.
    2. Find det mål, der omfatter den konverteringshandling, du vil redigere.
    3. Klik på Rediger mål.
    4. Klik på rullemenuen ud for den konverteringshandling, du vil opdatere, og vælg enten Sekundær handling (kun til observation) eller Primær handling.
    5. Klik på Gem ændringerne.
  8. Hvis der er stor forskel på antallet af Universal Analytics-konverteringer og Google Analytics 4-konverteringer, kan du overveje at foretage ændringer i din Analytics-konfiguration, så konverteringerne rapporteres som forventet.

Større annoncører bør bruge Google Ads API og Google Analytics API eller Google Ads Editor til at foretage ændringer i stor skala.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Målret annoncer mod GA4-målgrupper
Hvis du vil gøre dine målgrupper tilgængelige til remarketing i Google Ads, skal du oprette en tilknytning til Google Ads og beholde standardindstillingen som Aktivér personligt tilpasset annoncering og slå Google-signaler til. Hvis du deaktiverer personligt tilpasset annoncering, kan du stadig eksportere dine målgrupper til Google Ads, men du kan ikke bruge dem til tilpassede annoncer.

Migrer fra Universal Analytics: Skift målgruppe i Google Ads

Hvis du bruger Universal Analytics-målgrupper i Google Ads, skal du foretage nogle opdateringer på din Google Ads-konto. Følg denne vejledning for at holde op med at bruge Universal Analytics-målgrupper og begynde at bruge Google Analytics 4-målgrupper:

1. Gå til rækken Målret annoncer mod GA4-målgrupper i Konfigurationsassistent, og hold markøren over statuskolonnen. Du kan se, hvor mange Universal Analytics-målgrupper du bruger i Google Ads, sammenlignet med, hvor mange Google Analytics 4-målgrupper du bruger.
  2. Gå til dine tilknyttede Google Ads-konti.
    Hvis du har tilknyttet flere konti, skal du gentage følgende fremgangsmåde. Du kan se en liste over tilknyttede Google Ads-konti i Google Analytics.
  3. Klik på Værktøjer og indstillinger øverst til højre, og vælg derefter Målgruppeadministrator i sektionen Delt samling.
  4. Hold markøren over hver målgruppe, og se efter dem med teksten Besøgende på en side med Google Analytics-tags. Hvis du har mange målgrupper, skal du tilføje et filter med Kilde angivet til Google Analytics (UA) for at finde UA-målgrupper.
  5. For hver af denne type målgrupper skal du sørge for, at du har oprettet en tilsvarende GA4-målgruppe (enten manuelt eller med værktøjet til migrering af målgrupper) og konfigureret din Analytics-ejendom til at sende målgrupper til Google Ads.
  6. Valider, at GA4-målgruppestørrelsen ser rigtig ud.

For at sikre dig, at der er nok data til at foretage en retvisende sammenligning, kan du vente op til to uger efter konfiguration af dine Google Analytics 4-målgrupper, før du sammenligner dem med dine Universal Analytics-målgrupper.

7. Når du er klar til at skifte til en GA4-målgruppe, kan du anvende den i alle kampagnegrupper/annoncegrupper, hvor den tilsvarende UA-målgruppe blev anvendt.

Større annoncører bør bruge Google Ads API og Google Analytics API eller Google Ads Editor til at foretage ændringer i stor skala.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

(Valgfrit) Avanceret konfiguration

Administrer brugere
Som administrator kan du tilføje, fjerne eller redigere brugere for din Google Analytics 4-ejendom. Du kan også oprette, fjerne og redigere grupper af brugere for at forenkle processen til justering af brugere, organisationsstrukturer og tilladelser. Få flere oplysninger om administration af brugere og brugergrupper

Føj brugere til en ejendom

1. I Konfigurationsassistent skal du klikke på handlingsmenuen Pil frem til højre for rækken.
  2. Klik på Administrer brugere.
  3. I Adgangsadministration for ejendom skal du klikke på+ og derefter på Tilføj brugere.
  4. Angiv mailadressen til brugerens Google-konto eller Google Workspace-konto.
  5. Vælg Underret nye brugere via mail for at sende en besked til brugeren.
  6. Vælg de ønskede tilladelser. Få flere oplysninger om tilladelser
  7. Klik på Tilføj.

Den mailadresse, du bruger til at tilføje en bruger og den adgangskode, der er knyttet til denne adresse, bliver Analytics-loginoplysninger for denne bruger.

Migrer brugere fra Universal Analytics

Få flere oplysninger om, hvordan du importerer brugere fra en Universal Analytics-ejendom, i Værktøj til migrering af brugere.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Importér data
Du kan importere pris-, vare-, bruger- og offlinehændelsesdata fra eksterne kilder og flette dataene med data på din Google Analytics-ejendom. Få flere oplysninger om, hvordan du importerer data til Google Analytics, i Om dataimport.
Dine importerede data fra Universal Analytics kan ikke porteres til GA4, fordi GA4- og Universal Analytics-datamodellerne ikke stemmer overens. Du skal konfigurere dataimport for GA4 helt fra begyndelsen.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Tilknyt BigQuery
BigQuery er et datalager i skyen, der giver dig mulighed for at køre højeffektive forespørgsler på store datasæt.

Du kan eksportere alle dine rå hændelsesdata fra Google Analytics 4-ejendomme til BigQuery og derefter bruge en SQL-lignende syntaks til at forespørge om disse data. I BigQuery kan du eksportere dine data til et eksternt lager eller importere eksterne data for at kombinere dem med dine Analytics-data.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en tilknytning til BigQuery, under Konfigurer BigQuery Export.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Konfigurer bruger-id'er
Funktionen User-ID giver dig mulighed for at knytte dine egne id'er til individuelle brugere, så du kan forbinde deres adfærd på tværs af forskellige sessioner og på forskellige enheder og platforme.
I Analytics registreres hvert User-ID som en unik bruger, så når du knytter et User-ID til en individuel bruger, får du mere præcise brugeroptællinger og et bedre overblik over en specifik brugers forhold til din virksomhed.
Se Send User-ID'er for at få en vejledning i, hvordan du konfigurerer User-ID-funktionen.

Hvad sker der herefter?

Once you complete the steps, click the Actions menu Pil frem to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Brug Measurement Protocol
Measurement Protocol til Google Analytics 4 giver udviklere mulighed for at forbedre web- og appstrømme ved at sende hændelser direkte til Google Analytics-servere via HTTP-anmodninger. Det gør det nemt at måle interaktioner, der finder sted på tværs af forskellige servere og offline.
Se Measurement Protocol (Google Analytics 4) for at få en vejledning i, hvordan du konfigurerer og bruger Measurement Protocol.
Dine Measurement Protocol-data fra Universal Analytics kan ikke porteres til GA4. Du skal konfigurere Measurement Protocol til GA4 fra begyndelsen.

Hvad sker der herefter?

Når der ikke er mere at gøre, skal du klikke på menuen Handlinger Pil frem for at markere rækken som fuldført. Når du markerer rækken som fuldført, får alle brugere af ejendommen vist den samme status.