[GA4] Gegevensfilters

Met een gegevensfilter kunt u binnenkomende gebeurtenisgegevens opnemen in of uitsluiten van de verwerking door Google Analytics. Analytics evalueert gegevensfilters vanaf het moment dat ze zijn gemaakt. Gegevensfilters hebben geen invloed op historische gegevens.

Nadat u een gegevensfilter heeft toegepast, is het effect op de gegevens permanent. Als u bijvoorbeeld een gegevensfilter voor uitsluiten toepast, worden de uitgesloten gegevens nooit verwerkt en zijn ze nooit beschikbaar in Analytics. Gebruik rapportfilters als u gegevens in bepaalde rapporten wilt verbergen zonder de gegevens permanent weg te filteren.

Typen gegevensfilters

U kunt de volgende typen gegevensfilters definiëren:

• Ontwikkelaarsverkeer: filter activiteiten weg van ontwikkelaars die de foutopsporingsmodus gebruiken.
  • Intern verkeer: filter gebruikers met een bepaald IP-adres of IP-adresbereik weg.