[UA→GA4] Send hændelser til både dine UA- og GA4-ejendomme

Med dobbelt tagging kan du holde din Universal Analytics-implementering kørende, mens du opbygger din Google Analytics 4-implementering.

Du kan ved hjælp af dobbelt tagging opbygge en historisk registrering (og din færdighedsbase) i Google Analytics 4, mens du fortsat er afhængig af Universal Analytics, indtil du er klar til at skifte.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Dobbelt gtag.js-tagging

Hvis din Universal Analytics-ejendom er implementeret med gtag.js, kan du tilføje dobbelttags for din Google Analytics 4-ejendom på én af følgende måder:

Når du har implementeret måling af hændelser i din UA-ejendom, og du bruger dobbelttags via gtag.js, sender dit website hændelser til både din UA- og GA4-ejendom, hvis du ikke har angivet en 'send_to'-kommando i din UA-ejendom. Værdierne for kategori/handling/etiket fra dine UA-hændelser "oversættes" automatisk til Google Analytics 4-hændelser og -parametre som følger.

• Hændelseshandlingen ændres til et hændelsesnavn på Google Analytics 4-ejendommen.
  • Hændelseskategorien, hændelsesetiketten og værdien bliver hændelsesparametre på Google Analytics 4-ejendommen (se begrænsninger med hensyn til parametre nedenfor)
Eksempel

Følgende er en hændelse i en Universal Analytics-ejendom, der er implementeret via gtag.js:

1: gtag('event', <action>, {

2: 'event_category': <category>,

3: 'event_label': <label>,

4: 'value': <value>

5: });

Hændelsen "oversættes" til en Google Analytics 4-ejendom ved hjælp af den generelle hændelsessignatur:

1: gtag('event', <event_name>, {

2: <parameter_1>: <parameter_1_value>,

3: <parameter_2>: <parameter_2_value>,

4: <parameter_3>: <parameter_3_value>,

5: ...

6: });

<action> på Universal Analytics-ejendommen knyttes til <event_name> på Google Analytics 4-ejendommen, og 'event_category', 'event_label' og 'value' samt deres respektive værdier knyttes til parametre med værdier.

Funktionen forbedret måling, der som standard er aktiveret i en Google Analytics 4-webdatastrøm, registrerer flere typer af vigtige brugerinteraktioner, f.eks. fildownloads, udgående links og videosporing. Hvis du allerede sporer disse interaktioner i Universal Analytics, kan du undgå at tælle de samme brugerinteraktioner to gange ved at deaktivere dem i indstillingerne for forbedret måling.

Den automatiske "oversættelse" af hændelser, der er beskrevet ovenfor, er en oplagt mulighed, hvis du ikke kan foretage ændringer på kodeniveau på dit website. Ulempen ved denne automatisering er den yderligere konfiguration, der er påkrævet, for at gøre alle hændelsesdimensioner relevante og anvendelige i Google Analytics 4.

Implementer hændelser manuelt efter dobbelt tagging

Hvis du kan foretage ændringer på kodeniveau på dit website, anbefaler vi, at du foretager planlægning i forbindelse med hændelsesmåling i Google Analytics 4. Ændringer på kodeniveau giver dig mulighed for at styre hændelsesparameternavne på indsamlingstidspunktet.

I dette tilfælde kan du drage fordel af forbedret måling i din Google Analytics 4-webdatastrøm ved at lade sporingsmulighederne være aktiverede og undgå de manuelt indkodede ækvivalenter i Google Analytics 4-implementeringen.

Fortsæt til artiklen Knyt Universal Analytics-hændelser og tilpassede dimensioner til Google Analytics 4 for at få mere detaljeret vejledning.

Dobbelt tagging i Google Tag Manager

Takket være modulopbygningen af Google Tag Managers og den store fleksibilitet er det lettere at opbygge din Google Analytics 4-implementering og samtidig bibeholde din Universal Analytics-implementering. I de fleste tilfælde kan du bruge mange af de variabler og triggers, du har defineret til at udfylde Universal Analytics, til også at generere dine Google Analytics 4-hændelser og dine tilpassede definitioner i Google Analytics 4.

Med Google Tag Manager kan du bruge mange af de samme triggers og variabler til både Universal Analytics- og Google Analytics 4-hændelsessporing

Dobbelt analytics.js-tagging

Hvis din nuværende implementering af Universal Analytics bruger kald på siden til analytics.js, skal du også føje gtag.js eller Google Tag Manager (eller et andet system til administration af tags) til dine sider, så du også kan begynde at sende data til Google Analytics 4 (via tilknyttede websitetags eller via Google Analytics 4-tagging).

Generelt anbefaler vi, at du bruger analytics.js-biblioteket til at sende data til en Google Analytics 4-ejendom. Vi anbefaler, at du bruger Google-tagget til at sende data til Google Analytics 4 og udnytter alle fordelene ved det nyeste Google-tag.

Hvis du stadig vil bruge analytics.js, kan du bruge et tilknyttet websitetag eller funktionen Indsaml Universal Analytics-hændelser i din GA4-ejendom til at sende enanalytics.js-hændelser, -tider og -undtagelseshits til en Google Analytics 4-ejendom. Få flere oplysninger

Migrering af e-handel

Du skal tage højde for, at sporing af e-handel i Google Analytics er relativt kompleks i forbindelse med Google Analytics 4-migrering og -dobbelt tagging. Få flere oplysninger i Migrering af e-handel i GA4 i Hjælp til Google Analytics.

Redigering og oprettelse af hændelser fra Analytics-grænsefladen

Google Analytics 4 giver dig mulighed for at ændre hændelser, når de behandles, og oprette nye hændelser baseret på andre hændelser og parametre. Få flere oplysninger.

Ændring af hændelser

Redigering af hændelser kan sammenlignes med visningsindstillinger og visningsfiltre i Universal Analytics, men de kan også bruges til mere specialiserede formål. Lad os se på de tre eksempler på brug nedenfor.

Redigering af hændelser til konsolidering

Lad os sige, at webadressen for siden "Tak" for din "contact-us"-indsendelse indeholder et element, som ikke er relevant for din analyse, og som derfor unødvendigt fragmenterer parameterværdien page_location, f.eks.:

https://www.mysite.com/thank-you?f9fslp43

https://www.mysite.com/thank-you?0fb3kixc

https://www.mysite.com/thank-you?l3kndj3b

Du kan konsolidere page_location og strømline din analyse ved at konfigurere en redigering af hændelser på følgende måde:

Rediger hændelse

Ændringens navn

Konsolidering af siden "Tak"

Matchningsbetingelser
Parameter Operator Værdi
event_name er lig med page_view
page_location indeholder thank-you

Rediger parametre
Parameter Ny værdi
page_location https://www.mysite.com/thank-you
  1. Klik på Hændelser under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Rediger hændelse.
  3. Konfigurer og gem redigeringen af hændelsen på følgende måde:

Rediger hændelse

Ændringens navn

Knyt form_selection branche-CD

Matchningsbetingelser
    Parameter Operator Værdi
    event_name er lig med form_selection
    form_name er lig med lead-form
    field_name er lig med industry

Rediger parametre
    Parameter Ny værdi
    industry_selection

[[field_selection]]

4. Klik på Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  5. Vælg Tilpassede dimensioner, og klik derefter på Opret tilpassede dimensioner.
  6. Konfigurer og gem den tilpassede dimension på følgende måde:

Ny tilpasset dimension

Dimensionens navn Omfang Hændelsesparametre
    Branche Bruger industry_selection
  7. Gentag ovenstående trin i rullemenuen med jobtitler.

Redigering af hændelser, så der oprettes mere relevante Google Analytics 4-hændelsesparametre med tilknyttede websitetags

Som beskrevet ovenfor kan du bruge tilknyttede websitetags til at indsamle data i en Google Analytics 4-ejendom baseret på en eksisterende gtag.js-implementering af Universal Analytics. Udfordringen med denne tilgang er at generere relevante hændelsesparametre ud fra den generelle event_category, event_label og navnene på de tilpassede dimensioner, som det tilknyttede websitetag som standard sender til Google Analytics 4.

Redigeringerne af hændelserne ligner i dette tilfælde meget det, der er beskrevet tidligere, og ser nogenlunde sådan ud:

Rediger hændelse

Ændringens navn

Knyt event_label til social_network

Matchningsbetingelser
Parameter Operator Værdi
event_name er lig med connect
event_category er lig med social
field_name er lig med industry

Rediger parametre
Parameter Ny værdi
social_network

[[event_label]]

Oprettelse af hændelser

Oprettelse af hændelser er især nyttigt ved oprettelse af nye hændelser, som du kan udpege som konverteringer som reaktion på andre hændelser, du indsamler. Få flere oplysninger under Opret en ny konverteringshændelse via brugerfladen.

Se [GA4] Rediger og opret hændelser i Hjælp til Analytics for at få flere oplysninger om begge disse processer.