[UA→GA4] Enviar esdeveniments tant a propietats de UA com de GA4

Amb l'etiquetatge doble, podeu conservar la implementació de Universal Analytics al seu lloc mentre creeu la implementació de Google Analytics 4.

Aquest enfocament d'etiquetatge doble us permet crear un registre històric (i la vostra base d'habilitats) a Google Analytics 4 i continuar depenent de Universal Analytics fins que estigueu a punt per fer el canvi.

Contingut d'aquest article:

Etiquetatge doble de gtag.js

Si la propietat de Universal Analytics s'ha implementat amb gtag.js, podeu utilitzar una etiqueta doble per a la propietat de Google Analytics 4 d'una de les maneres següents:

Quan hàgiu implementat el mesurament d'esdeveniments a la propietat de UA i hàgiu implementat l'etiqueta doble mitjançant gtag.js, si la propietat de UA no ha especificat cap ordre 'send_to', el lloc web enviarà els esdeveniments tant a la propietat de UA com a la de GA4. Els valors categoria, acció i etiqueta dels esdeveniments de UA es traslladen automàticament a esdeveniments i paràmetres de Google Analytics 4 de la manera següent.

• L'acció d'esdeveniment es converteix en un nom de l'esdeveniment a la propietat de Google Analytics 4.
  • La categoria, l'etiqueta i el valor de l'esdeveniment es converteixen en paràmetres a la propietat de Google Analytics 4 (consulteu a continuació els límits corresponents als paràmetres).
Exemple

A continuació s'indica un esdeveniment en una propietat de Universal Analytics implementada mitjançant gtag.js:

1: gtag('event', <action>, {

2: 'event_category': <category>,

3: 'event_label': <label>,

4: 'value': <value>

5: });

L'esdeveniment es trasllada a una propietat de Google Analytics 4 mitjançant la signatura d'esdeveniment generalitzada:

1: gtag('event', <event_name>, {

2: <parameter_1>: <parameter_1_value>,

3: <parameter_2>: <parameter_2_value>,

4: <parameter_3>: <parameter_3_value>,

5: ...

6: });

El paràmetre <action> a la propietat de Universal Analytics es mapa al paràmetre <event_name> a la propietat de Google Analytics 4 i "event_category", "event_label" i "value", juntament amb els seus valors respectius, es mapen a paràmetres amb valors.

La funció de mesurament millorat que s'activa de manera predeterminada en un flux de dades web de Google Analytics 4 captura diversos tipus d'interaccions principals dels usuaris, com ara baixades de fitxers, enllaços de sortida i seguiment de vídeo. Si ja feu el seguiment d'aquestes interaccions a Universal Analytics, podeu desactivar-les a la configuració del mesurament millorat per evitar comptar dues vegades les mateixes interaccions dels usuaris.

El trasllat automàtic d'esdeveniments que es descriu més amunt és una bona opció si no podeu fer canvis de codi al vostre lloc web. L'inconvenient d'aquesta automatització és la configuració addicional necessària per fer que totes les dimensions d'esdeveniment siguin significatives i es puguin utilitzar a Google Analytics 4.

Implementar els esdeveniments manualment després de l'etiquetatge doble

Si podeu fer canvis al codi del vostre lloc web, us recomanem que abordeu el mesurament d'esdeveniments a Google Analytics 4 planificant-ho amb antelació. Fer canvis al codi us permet controlar els noms dels paràmetres d'esdeveniment en el moment de la recollida.

En aquest cas, podeu treure profit del mesurament millorat al flux de dades web de Google Analytics 4. Per fer-ho, deixeu les opcions de seguiment activades i eviteu els equivalents codificats manualment a la implementació de Google Analytics 4.

Aneu a l'article Mapar esdeveniments i dimensions personalitzades de Universal Analytics a Google Analytics 4 per obtenir indicacions detallades.

Etiquetatge doble de Google Tag Manager

La modularitat i la flexibilitat de Google Tag Manager faciliten el procés de creació de la implementació de Google Analytics 4, alhora que permeten mantenir la implementació de Universal Analytics. En la majoria dels casos, podeu utilitzar moltes de les variables i dels activadors que heu definit per emplenar Universal Analytics per generar també els esdeveniments i les definicions personalitzades de Google Analytics 4.

Amb Google Tag Manager podeu fer servir molts dels mateixos activadors i variables per al seguiment d'esdeveniments de Universal Analytics i de Google Analytics 4.

Etiquetatge doble d'analytics.js

Si la vostra implementació actual de Universal Analytics utilitza crides a la pàgina a analytics.js, també haureu d'afegir gtag.js o Google Tag Manager (o un altre sistema de gestió d'etiquetes) a les vostres pàgines perquè pugueu començar a enviar dades també a Google Analytics 4 (mitjançant etiquetes de lloc web connectades o l'etiquetatge de Google Analytics 4).

En general, no us recomanem que utilitzeu la biblioteca analytics.js per enviar dades a una propietat de Google Analytics 4. Us suggerim que utilitzeu l'etiqueta de Google per enviar dades a Google Analytics 4 i aprofitar tots els avantatges de l'etiqueta de Google més recent.

Si així i tot voleu utilitzar analytics.js, podeu fer servir una etiqueta de lloc web connectada o la funció Recull esdeveniments de Universal Analytics de la propietat de GA4 per enviar peticions de fitxer d'esdeveniment, de temps i d'excepció d'analytics.js a una propietat de Google Analytics 4. Més informació

Migració de comerç electrònic

La complexitat relativa del seguiment del comerç electrònic de Google Analytics fa necessària una consideració especial en el context de la migració i l'etiquetatge doble de Google Analytics 4. Per obtenir més informació, consulteu la migració de comerç electrònic de GA4 als documents d'ajuda de Google.

Modificar i crear esdeveniments des de la interfície d'Analytics

Google Analytics 4 us permet modificar els esdeveniments mentre es processen i també crear-ne en funció d'altres esdeveniments i paràmetres. Obteniu informació.

Modificar esdeveniments

La modificació d'esdeveniments és comparable a alguns aspectes de la configuració de visualització i dels filtres de visualització a Universal Analytics, però també es pot utilitzar amb finalitats més especialitzades. A continuació teniu tres casos d'ús.

Modificar esdeveniments per consolidar-los

Suposem que l'URL de la pàgina d'agraïment posterior a l'enviament d'un missatge de contacte conté un artefacte que no és significatiu per a l'anàlisi i que, per tant, fragmenta innecessàriament el valor del paràmetre page_location, per exemple:

https://www.mysite.com/thank-you?f9fslp43

https://www.mysite.com/thank-you?0fb3kixc

https://www.mysite.com/thank-you?l3kndj3b

Podeu consolidar page_location i simplificar l'anàlisi configurant una modificació d'esdeveniment tal com s'indica a continuació:

Modificar l'esdeveniment

Nom de la modificació

Consolidació de les pàgines d'agraïment

Condicions coincidents
Paràmetre Operador Valor
event_name és igual a page_view
page_location conté thank-you

Modificar els paràmetres
Paràmetre Valor nou
page_location https://www.mysite.com/thank-you
  1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
  2. Feu clic a Modifica un esdeveniment.
  3. Configureu i deseu la modificació d'esdeveniments tal com s'indica a continuació:

Modificar l'esdeveniment

Nom de la modificació

Mapar form_selection a la dimensió personalitzada Sector

Condicions coincidents
    Paràmetre Operador Valor
    event_name és igual a form_selection
    form_name és igual a lead-form
    field_name és igual a industry

Modificar els paràmetres
    Paràmetre Valor nou
    industry_selection

[[field_selection]]

4. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Definicions personalitzades.
  5. Seleccioneu Dimensions personalitzades i, tot seguit, feu clic a Crea dimensions personalitzades.
  6. Configureu i deseu la dimensió personalitzada tal com s'indica a continuació:

Dimensió personalitzada nova

Nom de la dimensió Abast Paràmetres d'esdeveniment
    Sector Usuari industry_selection
  7. Repetiu els passos anteriors per al menú desplegable de càrrec laboral.

Modificar esdeveniments per crear paràmetres d'esdeveniments de Google Analytics 4 més significatius amb etiquetes de lloc web connectades

Tal com s'ha explicat anteriorment, podeu utilitzar etiquetes de lloc web connectades per recollir dades en una propietat de Google Analytics 4 fent servir una implementació gtag.js existent de Universal Analytics. Amb aquest enfocament, el repte és generar paràmetres d'esdeveniments significatius a partir dels genèrics event_category i event_label i dels noms de dimensions personalitzades que l'etiqueta de lloc web connectada tramet a Google Analytics 4 de manera predeterminada.

En aquest cas, les modificacions d'esdeveniments serien molt semblants al cas descrit més amunt i tindrien un aspecte similar al següent:

Modificar l'esdeveniment

Nom de la modificació

Mapar event_label a social_network

Condicions coincidents
Paràmetre Operador Valor
event_name és igual a connect
event_category és igual a social
field_name és igual a industry

Modificar els paràmetres
Paràmetre Valor nou
social_network

[[event_label]]

Crear esdeveniments

La creació d'esdeveniments és especialment útil per crear-ne de nous que podeu designar com a conversions en resposta a altres esdeveniments que recolliu. Per obtenir més informació, consulteu la secció Crear un esdeveniment de conversió nou mitjançant la interfície d'usuari.

Consulteu l'article [GA4] Modificar i crear esdeveniments al Centre d'ajuda d'Analytics per obtenir més informació sobre aquests dos processos.