[GA4] Bortfiltrer intern trafik

Se, hvordan du bortfiltrerer aktivitet fra interne brugere, så dataene ikke vises i rapporter.

Du kan bortfiltrere websiteaktivitet fra en IP-adresse eller en række IP-adresser, så de data, der genereres af brugerne på disse IP-adresser, ikke vises i dine rapporter. Du kan ikke bortfiltrere intern trafik fra appbrugere.

Du kan oprette op til 10 datafiltre pr. ejendom.

Advarsel! Når du har anvendt et datafilter, påvirkes dataene permanent. Hvis du f.eks. anvender et ekskluderingsfilter, behandles de ekskluderede data aldrig, og de vil ikke være tilgængelige i Google Analytics eller BigQuery. Hvis du vil skjule data fra visse rapporter uden permanent filtrering af data, skal du bruge rapportfiltre i stedet.

Bortfiltrer intern trafik

Før du begynder

Du skal have rollen Redaktør på ejendomsniveau for at kunne identificere intern trafik og oprette, redigere og slette datafiltre.

Trin 1: Identificer den interne trafik

Når du har udført disse trin, føjer Analytics parameteren traffic_type til hver indgående hændelse. Du kan også manuelt føje parameteren til dine hændelser.

1. Klik på Datastrømme i Administrator under Dataindsamling og ændring.
  2. Klik på en webdatastrøm.
  3. Klik på Konfigurer tagindstillinger under oplysningerne om webstrømmen.
  4. Klik på Vis alle.
  5. Klik på Definer intern trafik.
  6. Klik på Opret.
  7. Navngiv reglen.
  8. Angiv en værdi for parameteren traffic_type.
    Bemærk! traffic_type er den eneste hændelsesparameter, som du kan definere en værdi for. Standardværdien er internal, men du kan angive en ny værdi (f.eks. emea_headquarters) for at angive en lokation, hvor intern trafik stammer fra.
  9. Vælg en operator under IP-adresse > Matchtype.
  10. Under IP-adresse > Værdi skal du angive en adresse eller et interval af adresser, der identificerer trafik fra den lokation, du har identificeret i trin 8. Du kan angive IPv4- eller IPv6-adresser. Du kan også klikke på "Hvad er min IP-adresse?" for at finde din offentlige IP-adresse. Der kan også angives regulære udtryk (regex) i feltet Værdi.
    I disse eksempler kan du se, hvordan du finder IP-adressen for hver operator:
    • IP-adressen er lig med: 172.16.1.1
    • IP-adressen starter med: 10.0.
    • IP-adressen slutter med: .255
    • IP-adressen indeholder: .0.0.
    • IP-adressen er inden for følgende interval (intervaller skal udtrykkes i CIDR-tegnsystemet):
      • 24-bit blok (f.eks. 10.0.0.0–10.255.255.255): 10.0.0.0/8
      • 20 bit-blok (f.eks. 172.16.0.0–172.31.255.255): 172.16.0.0/12
      • 16 bit-blok (f.eks. 192.168.0.0-192.168.255.255): 192.168.0.0/16
    • IP-adressen matcher et regulært udtryk: 192\.0.*
  11. Valgfrit: Klik på Tilføj betingelse for at angive flere betingelser. IP-adresser, der matcher betingelserne, markeres som intern trafik. Betingelserne er ELLER-betingelser i stedet for OG-betingelser.
  12. Klik på Opret.

Sådan bruger du CIDR-tegnsystemet

Tegnsystemet CIDR (Classless Inter-Domain Routing) er en metode til visning af IP-adresseintervaller.

I nedenstående eksempler bruges der IPv4-adresser. Der anvendes samme syntaks for IPv6-adresser i CIDR-tegnsystemet.

IPv4-adresser er binære tal på 32 bit med værdier fra 0 til 255 for hver oktet.

Eksempelvis har IPv4-adressen

10.10.101.5

følgende binære ækvivalent på 32 bit:

00001010.00001010.01100101.00000101

Når du udtrykker et IP-adresseinterval i CIDR-tegnsystemet, angiver du, hvor mange af bittene der er faste, og hvor mange der kan have en vilkårlig værdi. Eksempelvis udtrykkes adresseintervallet 192.128.255.0-192.168.255.255 som 192.168.255.0/24 i CIDR-tegnsystemet.

/24 angiver, at de første 24 bit (192.128.255) er faste, og at de sidste 8 bit (.0) er jokertegn, der kan have en hvilken som helst værdi (standardjokertegnet er 0).

Hvis du har behov for at angive intervallet 192.168.0.0-192.168.255.255, angiver du, at de første 16 bit i adressen er faste: 192.168.0.0/16.

/16 angiver, at de første 16 bit (192.168) er faste, og at de sidste 16 bit (.0.0) er jokertegn, der kan have en hvilken som helst værdi.

Hvis du bruger IPv6-adresser og vil udtrykke et interval, skal du bruge det samme suffiks (en skråstreg og et tal) til at angive, hvor mange bit i intervallet der er faste. Hvis intervallet f.eks. er 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00-0:0:0:0:0:ffff:c080:ffff, skal du udtrykke det som 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00/120 (de første 120 bit er faste).

Få flere oplysninger om CIDR-tegnsystemet.

Trin 2: Opret et datafilter

1. Klik på Datafiltre under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Klik på Opret filter.
  3. Vælg Intern trafik.
  4. Angiv et navn til datafilteret. Navnet:
    • skal være unikt blandt datafiltre i samme ejendom
    • skal begynde med et Unicode-bogstav
    • må kun indeholde Unicode-bogstaver og -tal, understregninger og mellemrum
    • skal indeholde op til 40 tegn
  5. Vælg Ekskluder for at bortfiltrere hændelser, hvor værdien af parameteren traffic_type matcher det navn, du har angivet i trin 10 ovenfor.
  6. Vælg mellem følgende filterstatusser:
    • Test: Analytics identificerer matchende data med dimensionen "Navn på testdatafilter"
    • Aktiv: Analytics anvender datafilteret på indgående data og foretager permanente ændringer
    • Inaktiv: Analytics bedømmer ikke filteret
    Bemærk! De af dine data, der opfylder et testdatafilter, knyttes til dimensionen "Navn på testdatafilter" og får filternavnet som værdi. Disse data er tilgængelige i Udforsk, så du kan validere dine datafiltre, før du aktiverer dem. Få flere oplysninger
  7. Klik på Opret.

Test af et datafilter

Test af et datafilter sikrer, at det bortfiltrerer trafik fra IP-adresserne korrekt. Trafik fra bortfiltrerede IP-adresser føjes til dimensionen "Navn på testdatafilter" med filternavnet som værdi.

Hvis du vil finde hændelser, der aktiveres af en bortfiltreret IP-adresse, kan du oprette en udforskning i frit format med disse indstillinger:

• Teknik: Frit format
  • Rækker: Testdatafilternavn, hændelsesnavn
  • Værdier: Antal hændelser
  • Filter: "Navnet på testdatafilteret indeholder [navnet på dit datafilter]"

Der kan gå 24-36 timer, før et datafilter anvendes. Tjek igen senere, hvis der ikke er tildelt nogen værdi.