[UA] Een Analytics-account verwijderen

Dit artikel gaat over hoe u een account verwijdert in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Accounts, property's en gegevensstreams bewerken in of verwijderen uit een Google Analytics-account voor informatie over hoe u accounts verwijdert in Google Analytics 4.
Belangrijk: Uw account en alle property's en weergaven in het account worden over 35 dagen definitief verwijderd (maandelijkse gegevensback-ups worden na 84 dagen verwijderd). Na verwijdering is het account verdwenen en kunnen we geen historische gegevens meer ophalen of uw rapporten herstellen.

U heeft de rol Bewerker nodig om een account naar de prullenbak te verplaatsen. Als u een account naar de prullenbak verplaatst, worden ook alle bijbehorende property's en weergaven naar de prullenbak verplaatst. Zo verplaatst u een Analytics-account naar de prullenbak:

1. Verwijder de Google Analytics-trackingcode van al uw webpagina's of uit uw app.
  2. Log in bij Google Analytics.
  3. Klik op Beheerder.
  4. Gebruik in de kolom ACCOUNT het menu om het account te selecteren dat u wilt verwijderen.
  5. Klik in de kolom ACCOUNT op Accountinstellingen.
  6. Klik op Weggooien.

Iedereen met de beheerdersrol krijgt vervolgens een e-mail waarin staat dat het account is gemarkeerd voor verwijdering.