Lägga till ett konto

Skapa ytterligare konton när du vill ordna eller åtskilja data.

När du skapar ett konto, skapas automatiskt också en egendom och en vy till kontot. De här nivåerna utgör själva strukturen i Google Analytics, och gör det möjligt att samla in och analysera data. Läs Relaterade resurser nedan.

Har du inte använt Google Analytics tidigare? Läs om hur du registrerar dig och kommer igång med Google Analytics.
Innehåll i artikeln:

Lägg till ett konto i ditt Analytics-konto

Du måste ha redigeringsbehörighet för att kunna använda den här funktionen.

Så här skapar du en ny kontonivå i ett befintligt Google Analytics-konto:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Klicka på fliken Administratör.
  3. Välj Skapa ett nytt konto på rullgardinsmenyn i kolumnen KONTO.
  4. Klicka på Webbplats eller Mobilapp.
  5. Leta reda på avsnittet Ställa in ditt konto och skriv ett Kontonamn.

Använd ett tydligt och beskrivande namn, så att du enkelt ser vad kontot gäller i kontolistan.

6. Leta reda på avsnittet Ställa in egendomen och ange Namn på webbplats eller App-namn.

Om du planerar att spåra fler än en egendom i kontot, bör du använda ett specifikt och beskrivande namn. Om det gäller appar, kan du ta med numret på utgåvan eller versionen i namnet. Det gör det enklare att hålla ordning på appegendomarna i ditt konto.

7. (Endast för webbplats) Ange Webbplatsens adress.

Du kan inte skapa en egendom om webbadressen har fel format.

Klicka om du vill se hur du anger domännamnet med rätt format.
    Välj en protokollstandard (http:// eller https://). Ange domännamnet utan snedstreck eller andra tecken efter namnet (skriv www.example.com, inte www.example.com/). De flesta domänvärdar stöder endast UTF-8-tecken i webbadressen. Det är en god idé att använda antingen UTF-8-tecken eller punycode för specialtecken och andra tecken än UTF-8 (inklusive kyrilliska tecken) i domännamnet. Sök på webben efter en punycode-konverterare.
  8. Välj Branschkategori.
  9. Välj Tidszon för rapport.

Tidszonen används som dagsgräns i rapporterna, oavsett varifrån informationen kommer.

Klicka om du vill se mer om hur inställningen Tidszon för rapport fungerar.
    • Inställningen av tidszonen påverkar bara hur informationen visas i rapporterna, inte hur du samlar in data. Om du till exempel väljer USA, Stillahavstid, bestäms början och slutet av varje dag utifrån Stillahavstid oavsett om besöken kommer från New York, London eller Moskva.
    • Om ditt Analytics-konto är länkat till ett Google AdWords-konto, ställs tidszonen automatiskt in på inställningen i AdWords. Då visas inte det här alternativet. Detta garanterar att du får korrekta rapporter om dina AdWords-kampanjer.
    • Om du ändrar tidszonen, påverkas bara ny data. Inställningen gäller inte retroaktivt. Om du ändrar tidszoninställningen efter att ha använt egendomen, kan det visas en topp eller dal i rapportinformationen runt tiden för ändringen. Rapporterna kan även innehålla den gamla tidszonen en kort tid efter att du har ändrat inställningen.
  10. Välj önskade inställningar i avsnittet Datadelningsinställningar. Läs mer om inställningarna för datadelning.
  11. Klicka på Hämta spårnings-id.

Relaterade resurser

Läs mer om komponenterna i Google Analytics-kontot som nämns i den här artikeln: