Vanliga misstag vid taggkonfigurering

Om du har installerat Google Analytics-taggen och inte ser någon data i dina rapporter efter 24 timmar kan det bero på ett eller flera av följande problem.

Innehåll i artikeln:

Problem med Google Taggstyrning

Om du taggade din webbplats med hjälp av Google Taggstyrning kan nedanstående problem göra att det inte visas någon data.

• Felaktiga filterinställningar
    Felaktiga filterinställningar kan påverka vilken information som visas och kan oavsiktligt filtrera bort all data från rapporterna. I de flesta fall sker detta när användare tillämpar flera Inkludera-filter. Läs mer i artikeln om Inkludera- och Exkludera-filter.
  • Opublicerad behållare
    Kontrollera att du har publicerat behållaren efter att ha lagt till Analytics-taggen. När du ändrar en behållare får det effekt på webbplatsen först efter att du har publicerat behållaren. När du lägger till eller redigerar taggar måste du därför publicera behållaren för att tilläggen och ändringarna ska tillämpas på webbplatsen.
  • Taggen aktiveras inte
    Läs Felsöka problem i hjälpcentret för Google Taggstyrning.

Problem med Analytics-taggen

• Klistrade du in taggen på rätt plats?
    Klistra in taggen omedelbart efter den inledande <head>-taggen. Mer information, till exempel om hur du hittar din tagg, finns i Konfigurera Analytics-taggen.
  • Använda fel tagg och/eller visa fel konto, egendom eller vy
    Om du arbetar med flera webbplatser och/eller har tillgång till flera Analytics-konton kanske du använder taggen från en annan egendom, eller så kanske du tittar på rapporter på fel konto eller på fel egendom och vy. Se till att du använder rätt tagg för egendomen och att du tittar på rätt konto, egendom och vy. Se Hitta ditt Google Analytics-id för mer information.
  • Extra blanksteg eller tecken
    Se till att kopiera taggen och klistra in den direkt på din webbplats antingen med en textredigerare eller en redigerare som bevarar kodformatering. Kopiera inte taggen från ditt konto med hjälp av ett ordbehandlingsprogram.  Då kan extra blanksteg infogas och citattecknen ändras i taggen. Formateringen måste vara exakt för att fungera.
  • Anpassningsfel
    Om du gör anpassningar i taggen ska du tänka på följande:
    • Funktionsnamn är skiftlägeskänsliga och ska skrivas med små och stora bokstäver på rätt sätt.
    • Booleska värden (true och false) ska inte skrivas med citattecken.
  • Felaktiga filterinställningar
    Felaktiga filterinställningar kan påverka vilken information som visas och kan oavsiktligt filtrera bort all data från rapporterna. I de flesta fall sker detta när användare tillämpar flera Inkludera-filter. Läs mer i artikeln om Inkludera- och Exkludera-filter.
  • Andra skript på sidan
    Om du kör andra skript på sidan ska du kontrollera att du inte använder några variabler som Analytics använder. Mer information om variabler som används i Analytics-taggen finns i dokumentationen för utvecklare för JavaScript-biblioteket Universal Analytics (gtag.js).

Verifiera att taggen fungerar

Verifiera att taggen fungerar genom att besöka din webbplats och kontrollera att ditt besök registreras i realtidsrapporterna.

Du kan även använda Google Tag Assistant och webbläsartillägget Tag Assistant Companion för att avgöra om taggen har implementerats korrekt. Tag Assistant är det huvudsakliga felsökningsverktyget. Tillägget, som är valfritt men rekommenderas, visar ytterligare felsökningsinformation när du använder Tag Assistant.

Öppna Tag Assistant | Installera Tag Assistant Companion Läs mer om hur du använder Tag Assistant

Felsöka din kodkonfiguration