Konfigurasjon (nett)

Feilsøking av vanlige feil ved sporingskonfigurasjon

Etter at sporingskodebiten er installert, kan det gå opptil et døgn før det vises data i kontoen. Hvis det er over 24 timer siden du la inn sporingskoden, og det fortsatt ikke vises data, kan du ta en titt på denne listen over mulige årsaker:

• Bruk av feil kodebit eller at man ser på feil konto eller visning
    Hvis du sporer flere nettsteder og/eller har tilgang til flere Analytics-kontoer, er det mulig at du bruker kodebiten fra en annen konto og/eller visning. Kontroller at du ser på riktig konto og visning. Se Finne sporingskoden hvis du ønsker mer informasjon.
  • Ekstra mellomrom eller tegn
    Kopiér og lim kodebiten rett inn i nettstedet ved hjelp av et tekstredigeringsprogram eller et redigeringsprogram som bevarer kodeformateringen. Vi fraråder at du bruker et tekstbehandlingsprogram når du kopierer kodebiten fra kontoen din.  Tekstbehandlingsprogrammet kan legge til et ekstra mellomrom eller endre anførselstegnene i sporingskodebiten, der formateringen må være helt nøyaktig for at kodebiten skal fungere.
  • Tilpasningsfeil
    Hvis du lager tilpasninger for sporingskoden, skal du være oppmerksom på følgende:
    • Det skilles mellom store og små bokstaver i funksjonsnavn.
    • Boolske verdier (f.eks. sann eller usann) skal ikke ha anførselstegn rundt seg

Du finner mer informasjon i «Common Pitfalls» Vanlige fallgruver i veiledningen for migrasjon på Googles kodenettsted.
  • Feil filterinnstillinger
    Feil i filterinnstillingene kan ha innvirkning på dataene som vises, og slike feil kan også medføre at alle data filtreres ut av rapportene. De fleste slike feil oppstår ved bruk av flere «Inkluder»-filtre. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du lese artikkelen Inkluderings- og ekskluderingsfiltre.
  • Bruk av flere sporingskodebiter
    Hvis du både bruker Urchin-programvare og Google Analytics til sporing av nettstedet ditt, kan sidene dine ha både __utm.js- og ga.js-sporingskode. Kontroller at du bare bruker én sporingskodebit på nettstedet.
  • Andre skript på siden
    Kontroller at andre skript på siden ikke bruker variablene _gat eller _gaq, ettersom dette er globale variabler som den asynkrone sporingskoden benytter seg av. Så lenge disse variablene ikke brukes av andre skript på sidene, skal det ikke oppstå konflikter mellom sporingskoden i dine egne skript og andre skript. Hvis du bruker den tradisjonelle sporingsmetoden, skal skriptene dine ikke inneholde variabelen pageTracker.

• Gammelt Flash-programtillegg og deaktivert JavaScript
    Hvis du ikke ser rapportgrensesnittet ordentlig, kan du laste ned det nyeste Flash-programtillegget (7.x eller nyere) og kontrollere at JavaScript er aktivert i nettleseren din.
    Merknad for Linux-brukere: Flash-programtillegget for Linux kan skape problemer, og det virker som om brukere av Debian og Ubuntu er spesielt utsatt. Vi er klar over disse problemene, men på grunn av mangel på oppdateringer og utvikling av Flash-programtillegg for Linux er det for øyeblikket ikke sikkert at vi kan støtte denne kombinasjonen av nettleser og operativsystem.
  • Besøk fra Kina
    På grunn av måten Internett-trafikk håndteres på i Kina, kan enkelte besøk fra Kina bli underrapportert i Google Analytics. Selv om problemet ikke er unikt for Google eller Google Analytics, tar vi problemet alvorlig og jobber med å finne løsninger. Du kan fortsette å bruke Google Analytics til å analysere samlet trafikkutvikling og -mønster for nettstedet, siden reduksjonen har vært proporsjonalt konsekvent i denne perioden.