Feilsøking av vanlige feil ved sporingskonfigurasjon

Hvis du har installert sporing og ikke ser noen data i rapportene dine etter 24 timer, har du muligens ett eller flere av problemene nedenfor.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Problemer i tilknytning til Google Tag Manager

• Feil i filterinnstillingene
    Feil i filterinnstillingene kan ha innvirkning på dataene som vises, og slike feil kan også medføre at alle data filtreres ut av rapportene. De fleste slike feil oppstår ved bruk av flere «Inkluder»-filtre. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du lese artikkelen Inkluderings- og ekskluderingsfiltre.
  • Upublisert beholder Sjekk at du har publisert beholderen din etter å ha lagt til Google Analytics-taggen. Endringer som er foretatt i en beholder, trer ikke i kraft på et nettsted før du publiserer beholderen. Når du har lagt til eller redigert tagger, må du derfor publisere beholderen for å implementere tilleggene og endringene dine på nettstedet.
  • Taggen utløses ikke Les Hvorfor utløses ikke en tag? i brukerstøtten for Google Tag Manager.

Problemer med Google Analytics-sporingskoden

• Bruk av feil kodebit eller at man ser på feil konto eller visning
    Hvis du sporer flere nettsteder og/eller har tilgang til flere Analytics-kontoer, er det mulig at du bruker kodebiten fra en annen konto og/eller visning. Kontrollér at du ser på riktig konto og visning. Se Finne sporingskoden hvis du vil ha mer informasjon.
  • Ekstra mellomrom eller tegn
    Kopiér og lim kodebiten rett inn i nettstedet ved hjelp av et tekstredigeringsprogram eller et redigeringsprogram som bevarer kodeformateringen. Ikke bruk et tekstbehandlingsprogram når du kopierer kodebiten fra kontoen din.  Tekstbehandlingsprogrammet kan legge til et ekstra mellomrom eller endre anførselstegnene i sporingskodebiten, der formateringen må være helt nøyaktig for at kodebiten skal fungere.
  • Tilpasningsfeil
    Hvis du lager tilpasninger for sporingskoden, må du være oppmerksom på følgende:
    • Det skilles mellom store og små bokstaver i funksjonsnavn.
    • Boolske verdier (f.eks. true eller false) skal ikke stå i anførselstegn.
  • Feil i filterinnstillingene
    Feil i filterinnstillingene kan ha innvirkning på dataene som vises, og slike feil kan også medføre at alle data filtreres ut av rapportene. De fleste slike feil oppstår ved bruk av flere «Inkluder»-filtre. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du lese artikkelen Inkluderings- og ekskluderingsfiltre.
  • Bruk av flere forekomster av Classic Google Analytics-sporingskodebiter
    JavaScript-biblioteket for Classic Google Analytics (ga.js) støtter ikke flere sporingsforekomster. Hvis du har flere sporingskodebiter på nettsidene dine, må du sørge for å bruke en konfigurasjon som støttes. Finn ut mer om flere sporingskoder på nettsider.
  • Andre skript på siden
    Hvis du kjører andre skript på en side, må du sørge for å ikke bruke variabler som Google Analytics bruker. Hvis du vil ha mer informasjon om variablene som Google Analytics-sporingskoden bruker, kan du lese utviklerveiledningene for JavaScript-biblioteket for Universal Analytics (analytics.js) og Classic Analytics-biblioteket (ga.js).
  • Hvor nyttig er denne artikkelen for deg:

Tilbakemeldingen er registrert. Takk skal du ha.
    • Svært unyttig
    • Ikke særlig nyttig
    • Litt nyttig
    • Svært nyttig
    • Ekstremt nyttig