Veelvoorkomende fouten bij de instellingen van tags

Als u de Google Analytics-tag heeft geïnstalleerd en er na 24 uur geen gegevens in uw rapporten worden weergegeven, heeft u mogelijk een of meer van de volgende problemen.

In dit artikel:

Problemen in verband met Google Tag Manager

Als u uw site heeft getagd met Google Tag Manager, kunnen de volgende problemen tot gevolg hebben dat u geen gegevens ziet.

• Onjuiste filterinstellingen
    Onjuiste filterinstellingen zijn mogelijk van invloed op de gegevens die u ziet en kunnen onbedoeld alle gegevens uit uw rapporten filteren. Dit wordt meestal veroorzaakt wanneer gebruikers meerdere filters van het type Opnemen toepassen. Lees het artikel Filters voor uitsluiten en opnemen voor meer informatie.
  • Niet-gepubliceerde container
    Controleer of u uw container heeft gepubliceerd nadat u de Analytics-tag had toegevoegd. Wijzigingen die aan een container zijn aangebracht, worden pas van kracht op een site wanneer u de container publiceert. Wanneer u tags heeft toegevoegd aan een container of hierin heeft bewerkt, moet u de container publiceren om uw toevoegingen en wijzigingen live beschikbaar te maken op de site.
  • Tag wordt niet geactiveerd
    Lees Problemen oplossen in het Helpcentrum van Google Tag Manager.

Problemen met Analytics-tags

• Heeft u de tag op de juiste plaats geplakt?
    Plak de tag direct na de openingstag <head>. Lees De Analytics-tag instellen voor meer informatie, waaronder hoe u uw tag kunt vinden.
  • U gebruikt een verkeerde tag en/of bekijkt het verkeerde account, de verkeerde property of de verkeerde weergave
    Als u met meerdere websites werkt of toegang heeft tot meerdere Analytics-accounts, gebruikt u wellicht de tag van een andere property. Het is ook mogelijk dat u rapporten bekijkt in het verkeerde account of voor de verkeerde property en weergave. Zorg ervoor dat u de juiste tag voor de property gebruikt en dat u het juiste account, de juiste property en de juiste weergave bekijkt. Zie Uw Google Analytics-ID zoeken voor meer informatie.
  • Extra spaties of tekens
    Zorg ervoor dat u de tag kopieert en rechtstreeks in uw website plakt via een teksteditor of een editor die de opmaak van de code behoudt. Gebruik geen tekstverwerker om de tag vanuit uw account te kopiëren.  Als u dit doet, kunt u per ongeluk een extra spatie toevoegen of de aanhalingstekens wijzigen in de tag, waarvoor een exacte indeling is vereist om te kunnen werken.
  • Aanpassingsfouten
    Let op het volgende als u de tag aanpast:
    • Functienamen zijn hoofdlettergevoelig en moeten correct zijn.
    • Booleaanse waarden (bijvoorbeeld true of false) mogen niet tussen aanhalingstekens staan.
  • Onjuiste filterinstellingen
    Onjuiste filterinstellingen zijn mogelijk van invloed op de gegevens die u ziet en kunnen onbedoeld alle gegevens uit uw rapporten filteren. Dit wordt meestal veroorzaakt wanneer gebruikers meerdere filters van het type Opnemen toepassen. Lees het artikel Filters voor uitsluiten en opnemen voor meer informatie.
  • Andere scripts op uw pagina
    Zorg ervoor dat u geen Analytics-variabelen gebruikt als u andere scripts op uw pagina uitvoert. Ga naar de ontwikkelaarsdocumentatie over de JavaScript-bibliotheek van Universal Analytics (gtag.js).

Problemen oplossen met de instelling van uw code