Veelvoorkomende fouten bij de instellingen van tags

Als u de Google Analytics-tag heeft geïnstalleerd en er na 24 uur geen gegevens in uw rapporten worden weergegeven, heeft u mogelijk een of meer van de volgende problemen.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Problemen met Google Tag Manager

Als u uw site heeft getagd met Google Tag Manager, kunnen de volgende problemen ertoe leiden dat u geen gegevens ziet.

• Onjuiste filterinstellingen
    Onjuiste filterinstellingen zijn mogelijk van invloed op de gegevens die u ziet en kunnen onbedoeld alle gegevens uit uw rapporten filteren. Dit wordt meestal veroorzaakt als gebruikers meerdere filters van het type 'Opnemen' toepassen. Lees het artikel Filters voor uitsluiten en opnemen voor meer informatie.
  • Niet-gepubliceerde container
    Controleer of u de container heeft gepubliceerd nadat de Analytics-tag is toegevoegd. Wijzigingen van een container worden pas van kracht op een site wanneer u de container publiceert. Wanneer u tags heeft toegevoegd aan of bewerkt in een container, moet u de container publiceren om de toevoegingen en wijzigingen weer te geven op de site.
  • Tag wordt niet geactiveerd
    Lees Problemen oplossen in het Helpcentrum van Google Tag Manager.

Problemen met Analytics-tags

• Heeft u de tag op de juiste plaats geplakt?
    Plak de tag direct na de openingstag <head>. Lees De Analytics-tag instellen voor meer informatie, waaronder hoe u de tag kunt vinden.
  • De onjuiste tag gebruiken en/of het verkeerde account of de verkeerde property of weergave bekijken
    Als u met meerdere websites werkt en/of toegang heeft tot meerdere Analytics-accounts, gebruikt u mogelijk de tag van een andere property of bekijkt u mogelijk rapporten in het verkeerde account of voor de verkeerde property of weergave. Zorg ervoor dat u de juiste tag voor de property gebruikt en dat u het juiste account, de juiste property en de juiste weergave bekijkt. Zie Uw Google Analytics-ID zoeken voor meer informatie.
  • Extra witruimte of tekens
    Kopieer de tag en plak deze rechtstreeks op uw website met een teksteditor of een editor die de opmaak van de code behoudt. Gebruik geen teksteditor om de tag vanuit uw account te kopiëren. Als u dit doet, kunt u per ongeluk een extra spatie toevoegen of de aanhalingstekens wijzigen in de tag, die een exacte indeling nodig heeft om te kunnen werken.
  • Aanpassingsfouten
    Als u aanpassingen aanbrengt in de tag, moet rekeningen houden met het volgende:
    • Functienamen zijn hoofdlettergevoelig en moeten correct zijn.
    • Booleaanse waarden (bijvoorbeeld true of false) mogen niet tussen aanhalingstekens staan.
  • Onjuiste filterinstellingen
    Onjuiste filterinstellingen zijn mogelijk van invloed op de gegevens die u ziet en kunnen onbedoeld alle gegevens uit uw rapporten filteren. Dit wordt meestal veroorzaakt als gebruikers meerdere filters van het type 'Opnemen' toepassen. Lees het artikel Filters voor uitsluiten en opnemen voor meer informatie.
  • Andere scripts op de pagina
    Als u andere scripts op de pagina uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u geen variabelen gebruikt die door Analytics worden gebruikt. Ga naar de ontwikkelaarsdocumentatie over de JavaScript-bibliotheek van Universal Analytics (gtag.js) voor meer informatie over variabelen die de Analytics-tag gebruikt.

Controleren of de tag werkt

Als u wilt nagaan of de tag werkt, kijkt u op uw website of uw bezoek wordt geregistreerd in de Realtime-rapporten.

U kunt ook de Google Tag Assistant en de browserextensie Tag Assistant Companion gebruiken om te bepalen of uw tag correct is geïmplementeerd. Tag Assistant is de belangrijkste foutopsporingstool en de optionele (maar aanbevolen) extensie biedt extra foutopsporingsinformatie als u Tag Assistant gebruikt.

Tag Assistant openen | Tag Assistant Companion installeren | Meer informatie over het gebruik van Tag Assistant

Problemen oplossen met de instelling van uw code