'/' en '/index.html' worden afzonderlijk bijgehouden

Zelfs als www.example.com/ dezelfde pagina is als www.example.com/index.html, worden deze pagina's in uw rapporten als afzonderlijke items weergegeven. U kunt instellen dat Analytics ze als dezelfde pagina behandelt door de Standaardpagina voor uw site op te geven:

1. Ga naar het gewenste account en de gewenste property en dataweergave.
  2. Klik op de kolom DATAWEERGAVE en vervolgens op Instellingen voor dataweergave.
  3. Geef in het veld Standaardpagina de standaardpagina voor dit domein op. Dit is de pagina die wordt geladen wanneer een gebruiker alleen de domeinnaam van uw site in de adresbalk invoert. Als bijvoorbeeld www.example.com uw pagina index.html laadt, geeft u index.html op in dit tekstvak.
  4. Klik op Toepassen.

Dit werkt ook op subdirectory-niveau. Met andere woorden: als u index.html opgeeft als standaardpagina, behandelt Analytics example.com/subdir/ en example.com/subdir/index.html ook als dezelfde pagina.