Posten (other) i rapporter

Samlad visning av data för dimensioner med hög kardinalitet
Obs! Den här artikeln gäller Universal Analytics-egendomar. Motsvarande artikel om Google Analytics 4-egendomar finns i stället i (other)-poster i rapporter.

Samtliga rapportdimensioner (till exempel Sida, Webbläsare, Skärmupplösning osv.) kan tilldelas ett antal värden. Det sammanlagda antalet unika värden för en dimension kallas dess kardinalitet. Dimensionen Mobilt (eller ga:isMobile) har till exempel två potentiella värden (Ja och Nej), och därmed kardinaliteten två. Andra dimensioner kan ha andra antal möjliga värden. Dimensionen Sida får till exempel olika värde för varje webbadress som visas på webbplatsen.

Dimensioner med ett stort antal möjliga värden kallas dimensioner med hög kardinalitet. Rapporter som innehåller dimensioner med hög kardinalitet kan påverkas av begränsningarna i Analytics-systemet, vilket resulterar i att det skapas en (other)-post med samlad visning i rapporten för all data som överstiger gränsen.

Innehåll i artikeln:

Lösningar

Om du använder Google Analytics 360 kan du exportera rapporten som en rapport utan urval och hämta upp till tre miljoner unika rader med data. Rapporter utan urval skapas med rådata från besökstabellerna, inte med data från bearbetade tabeller.

Du kan minska antalet möjliga värden i dimensionen Sida genom att filtrera bort alla variabler för dynamisk session/kund-id i inställningarna i Frågeparameter. Du kan utesluta frågeparametrar i rapporterna genom att ta bort dem från webbadresserna. Det gör du genom att ändra visningsinställningarna. Ändra alternativen för Frågeparameter under Inställningar för Site Search.

Du kan extrahera frågeparametrar med hjälp av det här kalkylarket. I kalkylarket används Analytics API-tillägg för Google Kalkylark för att söka i sidlistan över de senaste sju dagarna och extrahera alla unika frågeparametrar till en lättläst lista. Gå igenom listan, markera parametrarna du vill utesluta och generera en kommaavgränsad sträng som du klistrar in direkt i alternativet Uteslut frågeparametrar för webbadress under Visningsinställningar. Anvisningar om hur du går tillväga finns i kalkylarket.

Detaljerad beskrivning

Bearbetade tabeller ger snabbare rapportering

Analytics lagrar rådata om varje session på egendomen i en besökstabell. Data för vanliga rapporter slås dessutom ihop i förväg och lagras i bearbetade tabeller (aggregeringstabeller). Tack vare de bearbetade tabellerna kan de vanligaste rapporterna läsas in snabbt och utan dataurval.1

Datagränser för tabeller som bearbetas dagligen

Tabeller som bearbetas dagligen lagrar högst 50 000 rader för standardversionen av Analytics och 1 000 000 rader för Google Analytics 360. Det innebär att många unika kombinationer av dimensioner och värden2 lagras per dag för varje bearbetad tabell. När en given tabell innehåller fler kombinationer av dimensioner och värden än så, lagrar Analytics de N vanligaste värdena3 och skapar en (other)-rad för resterande kombinationer.

Dagsgränsen för 360-kunder som använder anpassade tabeller är högre: en miljon per dag. Mer information om anpassade tabeller och deras begränsningar finns i Om anpassade tabeller.

Datagränser för bearbetade flerdagstabeller

För snabbare rapportering med längre datumintervall använder Analytics bearbetade tabeller som omfattar flera dagar, där varje tabell innehåller data från fyra dagar. Den här typen av tabeller baseras på motsvarande tabeller som bearbetas dagligen, och lagrar högst 100 000 rader för standardversionen av Analytics och 150 000 rader för 360. Precis som när det gäller tabeller som bearbetas dagligen lagrar Analytics de N vanligaste värdena när det finns fler än detta antal kombinationer av dimensioner och värden. Resterande kombinationer samlas på en (other)-rad.

Eftersom dimensionsvärden (till exempel unika webbadresser eller kampanjsökord) ofta upprepas under givna dagar påverkar gränsvärdena bara webbplatser med en stor andel unikt innehåll och/eller många unika sökord.

Sökfrågebegränsning

En annan systembegränsning som kan resultera i en samlad (other)-post är sökfrågebegränsningen för rapporter. Google Analytics returnerar högst en miljon rader i datumintervallen för rapporten. Rader utöver en miljon överförs till en (other)-rad.

Importera dimensioner med hög kardinalitet

Om du använder dataimport vid fråga på användar-, produkt- eller innehållsdata kan din data gå över till raden (other) i dina rapporter (se nedan).

Vad får detta för konsekvens för mina rapporter?

När du visar en rapport med en dimension med hög kardinalitet som överstiger begränsningarna ovan, ser du inte alla värden för den aktuella dimensionen eftersom vissa värden är samlade i posten (other). Notera att Analytics fortfarande spårar data normalt men att programmet helt enkelt inte kan visa all data uttryckligen i rapporterna.

Tänk också på att värdena i (other)-posten kan ändras. Anta till exempel att sidan ”/kategorier/mössor” den 1 mars var den 49 999:e mest besökta webbadressen, med tre sidvisningar. Den 2 mars var sidan den 50 001:a mest besökta webbadressen, med en sidvisning. Om du skapar en Analytics-rapport över de här två dagarna ser du att webbadressen ”/kategorier/mössor” har tre sidvisningar, eftersom sidvisningen från den 2 mars ingår i (other).

1I situationer där användarens sökfråga inte kan uppfyllas med befintliga bearbetade tabeller bearbetar Analytics den begärda informationen genom att gå tillbaka till rådata om webbplatsbesök. Rapporten innehåller då högst en miljon unika kombinationer av dimensioner och värden i urvalet för sökfrågan.

2Vissa bearbetade tabeller innehåller fler än en dimension. Begränsningen gäller kombinationen av separata värden för alla dimensioner som ingår i tabellen.

3De vanligaste värdekombinationerna fastställs genom att tabellen sorteras utifrån relevant mätvärde (till exempel Sessioner, Sidvisningar, Transaktioner osv). Mindre vanliga kombinationer av dimensioner och värden samlas i posten (other).