(Other)-merkinnät raporteissa

Kardinaliteetiltaan suurten ulottuvuuksien koontidata
Huom. Tämä artikkeli koskee Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksia. Vastaava Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksia koskeva artikkeli löytyy täältä: Raporttien (other)-merkinnät.

Jokaiselle raporttiulottuvuudelle (esim. Sivu, Selain tai Näytön resoluutio) voi määrittää useita arvoja. Ulottuvuuden yksittäisten arvojen kokonaismäärää kutsutaan ulottuvuuden kardinaliteetiksi. Esimerkiksi Mobiililaite-ulottuvuudella (eli ga:isMobile-ulottuvuudella) on kaksi mahdollista arvoa (Yes tai No), joten ulottuvuuden kardinaliteetti on kaksi. Muille ulottuvuuksille voi määrittää kuinka monta arvoa tahansa. Esimerkiksi Sivu-ulottuvuudella on eri arvo sivuston jokaiselle URL-osoitteelle.

Jos ulottuvuudella on paljon mahdollisia arvoja, sitä kutsutaan kardinaliteetiltaan suureksi ulottuvuudeksi. Analytics-järjestelmän rajoitukset voivat vaikuttaa raportteihin, joissa on kardinaliteetiltaan suuria ulottuvuuksia. Tällöin raporttiin lisätään (other)-merkintä, johon kootaan rajoitukset ylittävä data.

Sisällys:

Ratkaisut

Jos olet Google Analytics 360 ‐käyttäjä, voit viedä raportin ilman otosta ja hakea sen avulla jopa kolme miljoonaa yksittäistä datariviä. Raportit ilman otosta luodaan käyntitaulukoiden raakadatan pohjalta, ei käsiteltyjen taulukoiden datan pohjalta.

Voit vähentää Sivu-ulottuvuuden mahdollisten arvojen määrää suodattamalla pois dynaamiset istunto- tai asiakastunnusmuuttujat Kyselyparametri-asetuksista. Voit sulkea kyselyparametreja pois raporteistasi poistamalla ne URL-osoitteista näkymän asetuksia muokkaamalla. Muokkaa Kyselyparametri-asetuksia Sivustohaun asetuksista.

Voit poimia kyselyparametreja käyttämällä tätä laskentataulukkoa. Laskentataulukko hakee sivulistan seitsemän viime päivän ajalta käyttämällä Google Sheetsille tarkoitettua Analytics API ‑laajennusta ja kokoaa kaikki yksittäiset kyselyparametrit helposti luettavaksi listaksi. Voit käydä listan läpi ja merkitä poissuljettavat parametrit. Tämän jälkeen voit luoda pilkuilla erotetun merkkijonon ja liittää sen suoraan Näkymän asetuksiin URL-kyselyparametrien poissulkeminen ‑kohtaan. Ohjeet ovat laskentataulukossa.

Yksityiskohdat

Käsitellyt taulukot nopeuttavat raportointia

Analytics tallentaa mittauskokonaisuuden kunkin istunnon raakadatan käyntitaulukkoon. Yleisimpien raporttien esikoottu data tallennetaan käsiteltyihin taulukoihin (eli koontitaulukoihin). Näiden käsiteltyjen taulukoiden ansiosta usein pyydetyt raportit voidaan ladata nopeasti ja ilman otantaa.1

Datarajat päivittäin käsiteltävissä taulukoissa

Päivittäin käsiteltäviin taulukoihin tallennetaan Analyticsin perusversiossa enintään 50 000 riviä ja Google Analytics 360:ssä 1 000 000 riviä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuhunkin käsiteltyyn taulukkoon tallennetaan päivittäin useita yksittäisiä ulottuvuus–arvo-yhdistelmiä2. Jos taulukossa on ulottuvuus–arvo-yhdistelmiä yli tämän määrän, Analytics tallentaa parhaat N arvoa3 ja luo jäljelle jääville arvoyhdistelmille (other)-rivin.

Omia taulukoita käyttävien 360-asiakkaiden taulukoissa on korkeampi, miljoonan rivin päivittäinen raja. Lisätietoa omista taulukoista ja niitä koskevista rajoista on artikkelissa Omat taulukot.

Monipäiväisten käsiteltyjen taulukoiden tietorajoitukset

Analytics käyttää myös monipäiväisiä käsiteltyjä taulukoita, joiden avulla pidempiä ajanjaksoja sisältävien raporttien käyttöä voidaan edelleen nopeuttaa. Kukin taulukko sisältää tietoa neljän päivän ajalta. Monipäiväiset taulukot luodaan vastaavien päivittäin käsiteltävien taulukoiden pohjalta, ja niihin tallennetaan Analyticsin perusversiossa enintään 100 000 riviä ja 360-versiossa enintään 150 000 riviä. Jos monipäiväisessä taulukossa on enimmäismäärää enemmän yksittäisiä ulottuvuus–arvo-yhdistelmiä, Analytics tallentaa parhaat N arvoa ja luo jäljelle jääville arvoyhdistelmille (other)-rivin samalla tavalla kuin päivittäin käsiteltävissä taulukoissakin.

Koska ulottuvuusarvot (kuten yksittäiset URL-osoitteet tai kampanjoiden avainsanat) toistuvat usein tiettyinä päivinä, monipäiväisiä käsiteltyjä taulukoita koskevat rajoitukset vaikuttavat yleensä vain sivustoihin, joilla on paljon erillisiä sisältöjä ja/tai avainsanoja.

Raportin kyselyrajoitus

Raportin kyselyrajoitus on niin ikään järjestelmän rajoitus, jonka seurauksena voidaan luoda (other)-koontimerkintä. Analytics palauttaa raporttiin enintään miljoona riviä miltä tahansa aikaväliltä. Jos rivejä on yli miljoona, yli jäävät rivit kootaan (other)-riville.

Kardinaliteetiltaan suurten ulottuvuuksien tuominen

Kun käytät kyselyn aikana ‑tuontia käyttäjä‑, tuote‑ tai sisältödatalle, data saatetaan siirtää raportin (other)-riville (lisätietoja alla).

Miten tämä vaikuttaa raportteihini?

Kun katsot raporttia, jossa on kardinaliteetiltaan suuri ulottuvuus, joka ylittää edellä mainitut rajoitukset, et näet kyseisen ulottuvuuden kaikkia arvoja, koska osa arvoista on koottu (other)-merkinnäksi. Huomaa, että Analytics kyllä seuraa dataa normaalisti, mutta kaikki data ei voi näkyä raporteissa erikseen.

On tärkeää huomioida myös, että (Muut)-merkintään kootut arvot voivat muuttua. Oletetaan esimerkiksi, että /kategoriat/hatut-sivu oli ensimmäinen maaliskuuta 49 999:nneksi käydyin URL-osoitteesi, ja sillä oli kolme katselukertaa. Toinen maaliskuuta se kuitenkin oli 50 001:nneksi käydyin sivustosi, ja sillä oli yksi sivun katselukerta. Jos pyydät Analyticsista raportin näiden kahden päivän ajalta, URL-osoitteella /kategoriat/hatut näkyy kolme katselukertaa, koska maaliskuun toisen päivän yksi katselukerta sisällytetään (other)-koontimerkintään.

1 Jos käyttäjän kyselyyn ei voida vastata jo käsitellyillä taulukoilla, Analytics palaa käyntejä koskevaan raakadataan ja laskee pyydetyt tiedot. Tällöin raportissa on enintään miljoona yksittäistä ulottuvuus–arvo-yhdistelmää, jotka sisältyvät kyselyn otosjoukkoon.

2 Osa käsitellyistä taulukoista koostuu useasta ulottuvuudesta. Rajoitus koskee taulukon kaikkien ulottuvuuksien erillisten arvojen yhdistelmää.

3 Parhaat arvoyhdistelmät määritellään lajittelemalla taulukko olennaisen mittarin (esim. istuntojen, katselukertojen tai tapahtumien) mukaan. Ulottuvuus–arvo-yhdistelmät, joita on vähemmän, kootaan tämän jälkeen (other)-merkinnäksi.