Använda pivottabeller

I Analytics kan du ordna om informationen i tabellen som hör till vissa rapporter genom att pivotera informationen i en andra dimension. I den flerdimensionella vyn kan du jämföra grupper med information med varandra och hitta trender som du annars kanske inte skulle ha upptäckt. Pivotering fungerar endast om fler än två dimensioner är tillgängliga, i annat fall finns inget att pivotera.

Låt säga att du vill veta avvisningsfrekvensen och antalet sidvisningar för varje målsida, och sedan jämföra dessa uppgifter gentemot varje kampanj. Så här gör du en pivottabell för dessa villkor i rapporten Målsidor:

1. Välj Pivotera på menyn Vyer ovanför den sista kolumnen i tabellen.
    Tre nya valmenyer visas ovanför tabellen.

2. Välj Trafikkällor > Kampanj på menyn Pivotera efter.

3. Välj på de två menyerna för Pivotstatistik Webbplatsanvändning > Avvisningsfrekvens och Webbplatsanvändning > Sidor/besök, så att denna statistik visas bredvid varje sökord i tabellen.