Draaitabellen gebruiken

In Analytics kunt u de informatie in de tabel voor bepaalde rapporten opnieuw indelen door uw gegevens te draaien in een tweede dimensie. In deze multidimensionale weergave kunt u groepen gegevens met elkaar vergelijken en trends ontdekken die u anders niet zouden zijn opgevallen. Draaien werkt alleen als er meer dan twee dimensies beschikbaar zijn, anders zijn er geen gegevens die kunnen worden gedraaid.

Stel dat u bijvoorbeeld het bouncepercentage en het aantal paginaweergaven voor elke bestemmingspagina wilt weten, en die gegevens vervolgens met elke campagne wilt vergelijken. U kunt als volgt een draaitabel instellen voor deze situatie in een rapport 'Bestemmingspagina'.

1. Selecteer in het menu Weergaven boven de laatste kolom van de tabel de optie Draaitabel.
    Boven de tabel worden drie nieuwe menu's weergegeven.

2. Selecteer Verkeersbronnen > Campagne in het menu Draaitabel op.

3. Selecteer in de twee menu's Draaitabelstatistieken de opties Sitegebruik > Bouncepercentage en Sitegebruik > Pagina's/Bezoek, zodat die statistieken naast elk zoekwoord in de tabel worden weergegeven.