Help us improve Analytics Education. Tell us how you like to learn!

De hiërarchie van accounts, gebruikers, property's en dataweergaven

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Accounts

Een account is uw toegangspunt voor Google Analytics en het hoogste beheerniveau.

U heeft ten minste één account nodig om toegang tot Google Analytics te krijgen en de property's te identificeren die u wilt bijhouden. U kunt zelf bepalen hoe u de relatie tussen accounts en property's beheert. U kunt een relatie van één account/één property gebruiken of een relatie van één account/veel property's. U kunt over meerdere Google Analytics-accounts beschikken. Als u geen account heeft, kunt u zich aanmelden voor een account op www.google.com/analytics.

Property's

Een property is een website, mobiele app of apparaat (bijvoorbeeld een kiosk of een apparaat op een verkooppunt). Een account kan een of meer property's bevatten.

Binnen een Analytics-account voegt u de property's toe waarvan u gegevens wilt verzamelen. Wanneer u een property aan een account toevoegt, genereert Google Analytics de trackingcode die u gebruikt om gegevens over die property te verzamelen. De trackingcode bevat een unieke ID waaraan de gegevens van die property kunnen worden herkend, zodat u de gegevens eenvoudig in uw rapporten kunt terugvinden. Google Analytics maakt ook één ongefilterde dataweergave voor elke property die u toevoegt.

Meer informatie over het toevoegen van property's aan uw Analytics-account.

Weergaven

Een weergave is uw toegangspunt voor rapporten, een gedefinieerde weergave van gegevens van een property. U kunt gebruikers toegang geven tot een weergave, zodat ze rapporten kunnen bekijken die zijn gebaseerd op de gegevens van die weergave. Een property kan een of meer weergaven bevatten.

Binnen een property kunt u bijvoorbeeld beschikken over de volgende weergaven:

• Eén weergave van alle gegevens voor www.example.com
  • Eén weergave van louter AdWords-verkeer naar www.example.com
  • Eén weergave van louter verkeer naar een subdomein zoals www.sales.example.com

Wanneer u een property aan een account toevoegt, maakt Google Analytics de eerste weergave voor die property. Die eerste weergave heeft geen filters en bevat daarom alle gegevens van die property. U moet deze eerste weergave niet filteren, zodat u altijd een weergave heeft waarin u alle gegevens kunt zien. U kunt aanvullende weergaven maken en op deze weergaven filters toepassen, zodat elke weergave de specifieke deelverzameling van gegevens bevat die voor u van belang is.

Nadat u een weergave heeft gemaakt, worden in de rapporten voor deze weergave gegevens getoond vanaf de datum dat de weergave is gemaakt. Als u bijvoorbeeld op 1 juni een weergave maakt, toont die weergave gegevens vanaf 1 juni, maar geen gegevens die vóór 1 juni zijn verzameld.

Als u een weergave verwijdert, is die specifieke configuratie van de gegevens voorgoed verdwenen. Als u denkt dat u ooit die bepaalde configuratie van gegevens wilt rapporteren, moet u die weergave niet verwijderen.

Meer informatie over het toevoegen van weergaven aan uw Analytics-property's.

Gebruikers en  rechten

U kunt gebruikers toevoegen aan een Google Analytics-account. U kunt die gebruikers toevoegen op account-, property- of weergaveniveau, en u kunt hun toegang op elk niveau beperken. Wanneer u een gebruiker toevoegt, identificeert u die persoon met een e-mailadres dat is geregistreerd in Google-accounts en wijst u de van toepassing zijnde rechten toe. Afhankelijk van de rechten die u toewijst, kan die gebruiker andere gebruikers beheren, beheertaken uitvoeren, zoals het maken van extra weergaven en filters, en de rapportgegevens bekijken.