[UA] Hierarkiet av organisasjoner, kontoer, brukere, områder og rapporteringsvisninger

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan organisasjoner, kontoer, brukere, områder og rapporteringsvisninger er strukturert i Universal Analytics. Du finner lignende informasjon relatert til Google Analytics 4 i ressursene nedenfor:

I denne artikkelen:

Organisasjoner

Produkter og brukere samles i organisasjoner. En organisasjon representerer en bedrift. Via organisasjonen din har du tilgang til produktkontoene bedriften din har (f.eks. Analytics, Optimize og Tag Manager), og du kan administrere produktbrukere, tillatelser samt integrasjoner mellom forskjellige produkter. Du kan se organisasjonene dine på marketingplatform.google.com/home.

Du velger selv om du vil opprette organisasjoner, men vi anbefaler at du gjør det – du kan nemlig oppnå mange fordeler med dette.

Finn ut mer om organisasjoner.

Kontoer

En konto er tilgangspunktet ditt for Analytics. Du kan knytte én eller flere Analytics-kontoer sammen med en organisasjon.

Du må ha minst én konto for å få tilgang til Analytics og dermed kunne identifisere de områdene du vil spore. Det er opp til deg hvordan du administrerer forholdet mellom kontoer og områder. Du kan bruke en én-til-én-relasjon med én konto / ett område, eller en én-til-mange-relasjon med én konto / mange områder. Du kan ha flere Analytics-kontoer. Hvis du ennå ikke har konto, kan du gå til marketingplatform.google.com og registrere deg for en.

Områder

Med et område sikter vi til en mobilapp, et nettsted eller en enhet (f.eks. en kioskenhet eller en enhet på et salgssted). En konto kan inneholde ett eller flere områder.

Legg til områdene du vil samle inn data for, i en Analytics-konto. Når du legger til et område i en konto, genereres sporingskoden du bruker for å samle inn data fra det aktuelle området. Sporingskoden inneholder en unik ID som identifiserer dataene fra det aktuelle området, slik at det blir enkelt å identifisere disse dataene i rapportene dine. Analytics oppretter også én ufiltrert rapporteringsvisning for hvert område du legger til.

Finn ut mer om hvordan du kan legge til områder i Analytics-kontoer.

Rapporteringsvisninger

Med en rapporteringsvisning sikter vi til det som er tilgangspunktet ditt for rapporter, altså en definert rapporteringsvining for data fra et område. Du gir brukerne tilgang til en rapporteringsvisning, slik at de kan se rapportene basert på dataene i den aktuelle rapporteringsvisningen. Et område kan inneholde én eller flere rapporteringsvisninger.

Et område kan for eksempel inneholde følgende:

• én rapporteringsvisning med alle dataene for www.example.com
  • én rapporteringsvisning med bare AdWords-trafikk til www.example.com
  • én rapporteringsvisning med bare trafikk til et underdomene, for eksempel www.salg.example.com

Når du legger til et område i en konto, oppretter Analytics den første rapporteringsvisningen for det aktuelle området. Den første rapporteringsvisningen har ingen filtre, så den inneholder alle dataene for dette området. Denne opprinnelige rapporteringsvisningen bør ikke filtreres, slik at du alltid har en rapporteringsvisning der du kan se alle dataene. Du kan lage flere rapporteringsvisninger og bruke filtre slik at hver av rapporteringsvisningene inneholder det bestemte delsettet med data du er interessert i.

Når du lager en rapporteringsvisning, blir det vist data fra rapporteringsvisningens opprettelsesdato og fremover i rapportene for denne rapporteringsvisningen. Hvis du for eksempel lager en rapporteringsvisning 1. juni, blir det vist data fra 1. juni og fremover i denne rapporteringsvisningen, men ikke data som er innsamlet før 1. juni.

Hvis du sletter en rapporteringsvisning, er denne bestemte fremstillingen av dataene tapt. Ikke slett en rapporteringsvisning hvis du tror du kan få bruk for å rapportere om denne bestemte fremstillingen av dataene ved en senere anledning.

Finn ut mer om hvordan du kan legge til rapporteringsvisninger i Analytics-områder.

Brukere og tillatelser

Du legger til brukere i en Analytics-konto. Du kan legge til disse brukerne på konto-, område- eller rapporteringsvisningsnivå, og du kan begrense tilgangen de har på hvert nivå. Når du legger til en bruker, identifiserer du den aktuelle personen med en e-postadresse som er registrert i Google-kontoene, og du tilordner vedkommende passende tillatelser. Avhengig av hvilke tillatelser du tilordner, kan den aktuelle brukeren administrere andre brukere, utføre administrative oppgaver – for eksempel opprette flere filtre og rapporteringsvisninger – og se rapportdataene.