Hierarkiet for konti, brugere, ejendomme og visninger

I denne artikel kan du læse om følgende:

Konti

En konto er dit adgangspunkt til Analytics og det øverste administrationsniveau.

Du skal have mindst én konto for at kunne få adgang til Analytics og identificere de ejendomme, som du vil spore. Du bestemmer selv, hvordan du administrerer sammenhængen mellem konti og ejendomme. Du kan bruge et én-til-én-forhold bestående af én konto/én ejendom, eller du kan bruge et én-til-mange-forhold bestående af én konto/mange ejendomme. Du kan have flere Analytics-konti. Hvis du ikke har en konto, kan du tilmelde dig og få en på www.google.com/analytics.

Ejendomme

En ejendom er et website, en mobilapp eller en enhed (f.eks. en salgs- eller kortterminal). En konto kan indeholde en eller flere ejendomme.

Du føjer de ejendomme, som du vil indsamle data fra, til din Analytics-konto. Når du føjer en ny ejendom til en konto, genererer Analytics den sporingskode, du skal bruge til at indsamle data fra den pågældende ejendom. Sporingskoden indeholder et entydigt id, der identificerer dataene fra denne ejendom og gør det nemt at identificere den i dine rapporter. Analytics opretter også en ufiltreret visning for hver ejendom, som du tilføjer.

Visninger

En visning er dit adgangspunkt til rapporter – en defineret visning af data fra en ejendom. Du giver brugere adgang til en visning, så de kan se de rapporter, der er baseret på dataene i den pågældende visning. En ejendom kan indeholde en eller flere visninger.

Inden for en ejendom kan du f.eks. have:

• En visning med alle dataene for www.example.com
  • En visning med kun AdWords-trafik til www.example.com
  • En visning kun med trafik til et underdomæne, f.eks. www.sales.example.com

Når du føjer en ejendom til en konto, opretter Analytics den første visning for den pågældende ejendom. Denne første visning har ingen filtre og indeholder derfor alle dataene for ejendommen. Det er en god idé at lade denne oprindelige visning være ufiltreret, så du altid har en visning, hvor du kan se alle data. Du kan oprette ekstra visninger og anvende filtre på dem, så de hver især omfatter den specifikke delmængde af data, som du er interesseret i.

Når du opretter en visning, viser rapporterne for den pågældende visning data fra visningens oprettelsesdato og fremefter. Hvis du f.eks. opretter en visning den 1. juni, viser den pågældende visning data fra den 1. juni og fremefter, men den viser ikke data, der er indsamlet før den 1. juni.

Hvis du sletter en visning, forsvinder dette specifikke perspektiv på dataene for altid. Slet ikke en visning, hvis du tror, at du på et senere tidspunkt kan få brug for at oprette rapporter ud fra det pågældende perspektiv på dataene.

Brugere og  tilladelser

Du tilføjer brugere på en Analytics-konto. Du kan tilføje disse brugere på konto-, ejendoms- eller dataudvalgsniveau, og du kan begrænse deres adgang på hvert enkelt niveau. Når du tilføjer en bruger, identificerer du den pågældende person med en e-mailadresse, der er registreret i Google Konti, og du tildeler de relevante tilladelser. Afhængigt af de tilladelser, som du tildeler, kan den pågældende bruger administrere andre brugere, udføre administrative opgaver, f.eks. oprette flere visninger og filtre, og se rapportdata.