Blogs en contentmanagementsystemen

Er zijn verschillende soorten contentmanagementsystemen (CMS) en blogsystemen waarmee u inhoud op internet kunt publiceren. Hieronder vindt u enkele populaire soorten CMS-/blogsoftware, die zijn gebaseerd op verschillende technologieën:

• WordPress
  • Drupal
  • Wiki
  • Blogger

Hoewel we geen details kunnen geven over de implementatie van de trackingcode in specifieke contentmanagementsystemen, moet u Analytics op de meeste systemen kunnen gebruiken, zolang u toegang heeft tot de broncode. Webanalyse is een veel voorkomende activiteit en de meeste CMS-systemen bieden daar een module voor die u kunt bewerken. Via deze modules kunt u de trackingcode in uw pagina's opnemen op een manier die correct is voor de specifieke software.

We raden u aan de documentatie voor uw systeem door te nemen, te zoeken in forums en andere bronnen te gebruiken voor de implementatie van Analytics in uw blog of CMS.

Mogelijk worden geavanceerde rapportagefuncties, zoals het bijhouden van e-commerce, niet ondersteund door specifieke software, omdat deze functies vereisen dat u uitgebreidere wijzigingen en toevoegingen in de HTML-code aanbrengt. Raadpleeg onze artikelen over e-commerce, het bijhouden van subdomeinen en andere geavanceerde functies om te bepalen of het soort wijzigingen dat vereist is voor de functies waarin u interesse heeft, wordt ondersteund door uw CMS.

Paginatitel in plaats van URL weergeven

Soms zijn de URL's die door een CMS-systeem worden gegenereerd, moeilijk in verband te brengen met de werkelijke inhoud van de pagina. U omzeilt dit probleem door gegevens over paginaweergaven op paginatitel in plaats van pagina-URL weer te geven.

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Gedrag > Site-inhoud > Alle pagina's.
  5. Wijzig de primaire dimensie (boven de tabel) in Paginatitel.