Tämä artikkeli koskee Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksia, jotka eivät enää käsittele dataa 1.7.2023 alkaen (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet: 1.10.2023 alkaen). Siirry käyttämään Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutta, jos et ole vielä tehnyt niin.

Blogit ja sisällönhallintajärjestelmät

Käytettävissä on monenlaisia sisällönhallinta- ja blogijärjestelmiä, joiden avulla sisältöä voi julkaista internetissä. Eri tekniikoihin perustuvia suosittuja sisällönhallinta- ja blogiohjelmistoja ovat esimerkiksi

• WordPress
  • Drupal
  • Wiki
  • Blogger.

Emme voi antaa tietoja seurantakoodin asentamisesta tiettyyn sisällönhallintajärjestelmään, mutta Analyticsia voi käyttää monissa järjestelmissä, kunhan lähdekoodia pääsee muokkaamaan. Verkkoanalyysi on yleinen käytäntö ja useimmissa sisällönhallintajärjestelmissä on moduuli, jota voi muokata. Moduulien avulla sivuillesi lisätään seurantakoodi kyseiselle ohjelmistolle soveltuvalla tavalla.

Sinun kannattaa tutustua järjestelmäsi ohjeisiin sekä etsiä tietoa keskusteluryhmistä ja muista lähteistä, kun otat Analyticsin käyttöön blogissasi tai sisällönhallintajärjestelmässäsi.

Ohjelmisto ei ehkä tue kehittyneitä raportointitoimintoja, kuten verkkokaupan seurantaa, koska kyseiset toiminnot edellyttävät laajojen muutosten ja lisäysten tekemistä HTML-koodiin. Tutustumalla verkkokauppoja, aliverkkotunnusten seuraamista ja muita kehittyneitä toimintoja koskeviin artikkeleihin voit määrittää, tukeeko sisällönhallintajärjestelmäsi muutoksia, joita haluamiesi toimintojen käyttöönotto edellyttää.

Sivun otsikon tarkasteleminen URL-osoitteen sijaan

Joskus sisällönhallintajärjestelmässä luodut URL-osoitteet on hankala yhdistää todelliseen sivun sisältöön. Voit ratkaista tämän ongelman tarkastelemalla sivun katseluja koskevia tietoja sivun otsikon mukaan sivun URL-osoitteen sijaan.

1. Kirjaudu Analytics-tiliisi.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Käyttäytyminen > Sivuston sisältö > Kaikki sivut.
  5. Vaihda ensisijaiseksi ulottuvuudeksi sivun otsikko (taulukon yläpuolella).