Blogs og indholdsstyringssystemer

Der findes mange forskellige typer af indholdsstyringssystemer (CMS, Content Management System) og bloggingsystemer, der giver dig mulighed for at udgive indhold på internettet. Følgende er nogle af de populære typer CMS-/bloggingsoftware, der er baseret på forskellige teknologier:

• WordPress
  • Drupal
  • Wiki
  • Blogger

Vi kan ikke give dig detaljerede oplysninger om, hvordan du implementerer sporingskoden i specifikke indholdsstyringssystemer, men du bør kunne benytte Analytics i mange forskellige systemer, når blot du har adgang til kildekoden. Webanalyse er almindelig praksis, og de fleste CMS-systemer har et modul, som du kan redigere. Disse moduler inkluderer derefter sporingskoden på dine sider på en måde, der passer til den pågældende software.

Vi anbefaler, at du læser dokumentationen for dit system, søger på fora og i andre kilder for at få oplysninger om, hvordan du anvender Analytics sammen med din blog eller dit CMS-system.

Avancerede rapporteringsfunktioner, f.eks. sporing af e-handel, understøttes muligvis ikke af specifikke typer software, da disse funktioner forudsætter mere omfattende ændringer og tilføjelser i HTML-koden. Se vores artikler om e-handel, sporing af underdomæner og andre avancerede funktioner for at afgøre, om de typer ændringer, der kræves til de funktioner, som du er interesseret i at implementere, er understøttet af dit CMS-system.

Visning af sidetitel i stedet for webadresse

Nogle gange kan de webadresser, der oprettes af et CMS-system, være vanskelige at sammenholde med det faktiske indhold på siden. Du kan undgå dette problem ved at se dine sidevisningsdata efter sidetitel i stedet for efter sidens webadresse.

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Adfærd > Websiteindhold > Alle sider.
  5. Skift indstillingen for Primær dimension (over tabellen) til Sidetitel.