Välitön poistuminen prosenteissa

Tietoa välittömästä poistumisesta prosenteissa

Välitön poistuminen tarkoittaa yhden sivun istuntoa sivustollasi. Analyticsissa välitön poistuminen tarkoittaa istuntoa, joka käynnistää ainoastaan yhden pyynnön Analytics-palvelimelle. Käyttäjä voi esimerkiksi avata verkkosivustosi yksittäisen sivun ja poistua sivulta käynnistämättä muita pyyntöjä Analytics-palvelimelle kyseisen istunnon aikana.

Välitön poistuminen prosenteissa on yhden sivun istuntojen määrä jaettuna kaikkien istuntojen määrällä eli sellaisten istuntojen prosenttiosuus kaikista sivustosi istunnoista, joiden aikana käyttäjä katsoi vain yhtä sivua ja käynnisti vain yhden pyynnön Analytics-palvelimelle.

Yhden sivun istuntojen kesto on 0 sekuntia, koska ensimmäisen osuman jälkeen ei seuraa lisää osumia, joiden perusteella Analytics voisi laskea istunnon keston. Lue lisää istunnon keston laskemisesta.

Onko korkea välitön poistumisprosentti huono asia?

Tämä vaihtelee.

Jos sivustosi menestykselle on olennaista, että käyttäjät katselevat useita sivuja, korkea välitön poistumisprosentti on huono asia. Esimerkiksi jos etusivusi toimii väylänä sivustosi muihin osiin (esim. uutisartikkeleihin, tuotesivuille tai kassalle) ja suuri osa käyttäjistä katselee vain etusivua, et halua korkeaa välitöntä poistumisprosenttia.

Toisaalta jos sinulla on yksisivuinen sivusto, kuten blogi, tai tarjoat muuta sisältöä, jonka yhteydessä yhden sivun istunnot ovat odotettavissa, korkea välitön poistumisprosentti on täysin normaali.

Näin voit pienentää välitöntä poistumisprosenttia

Tutki välitöntä poistumisprosenttia eri näkökulmista. Esimerkkejä:

• Yleisöraportista näet koko sivustoa koskevan välittömän poistumisprosentin.
  • Kanavat-raportti näyttää jokaisen kanavan välittömän poistumisen prosenteissa.
  • Kaikki liikenne ‑raportista näet välittömän poistumisprosentin jokaisen liikenteen lähde / tulotapa ‐parin osalta.
  • Kaikki sivut ‑raportista näet välittömän poistumisprosentin yksittäisten sivujen osalta.

Jos koko sivustoa koskeva välitön poistumisprosentti on korkea, voit tutkia tarkemmin, onko se korkea kaikkialla vai liittyykö ongelma esimerkiksi yhteen tai kahteen kanavaan, tiettyihin liikenteen lähde / tulotapa ‐pareihin tai vain muutamiin sivuihin.

Jos ongelma koskee vain muutamaa sivua, tarkista, vastaako niiden sisältö hyvin markkinointia, jolla ohjaat käyttäjiä kyseisille sivuille. Varmista myös, että käyttäjien on helppo tehdä kyseisillä sivuilla asiat, jotka haluat heidän tekevän.

Jos tietyllä kanavalla on korkea välitön poistumisprosentti, tutki kyseisen kanavan markkinointia: jos esimerkiksi Display-verkostosta tulevat käyttäjät poistuvat välittömästi, varmista, että mainoksesi vastaavat sivustosi sisältöä.

Jos ongelma on laajempi, tarkista seurantakoodi ja varmista, että olet lisännyt tagit kaikille tarvittaville sivuille ja että tagit on lisätty oikein. Voit myös arvioida uudelleen sivustosi ulkoasua ja tutkia sen kieltä, grafiikkaa, värejä ja toimintakehotuksia sekä tärkeiden sivuelementtien näkyvyyttä.

Jos sinulla on yksisivuinen sivusto, tutustu muihin kuin interaktiotapahtumiin. Niitä käyttämällä voit paremmin huomioida käyttäjien aktivoitumisen ja tunnistaa yhden sivun istunnot, joissa ei ole kyse välittömästä poistumisesta.