Välitön poistuminen prosenteissa

Tietoja välittömästä poistumisesta prosenteissa

Välitön poistuminen tarkoittaa yhden sivun istuntoa sivustollasi. Analyticsissa välitön poistuminen tarkoittaa istuntoa, joka käynnistää ainoastaan yhden pyynnön Analytics-palvelimelle. Käyttäjä voi esimerkiksi avata verkkosivustosi yksittäisen sivun ja poistua sivulta käynnistämättä muita pyyntöjä Analytics-palvelimelle kyseisen istunnon aikana.

Välitön poistuminen prosenteissa on yhden sivun istuntojen määrä jaettuna kaikkien istuntojen määrällä, eli prosenttiosuus kaikista istunnoista, joissa käyttäjä tarkasteli vain yhtä sivua ja käynnisti vain yhden pyynnön Analytics-palvelimelle.

Yhden sivun istuntojen pituus on 0 sekuntia, koska ensimmäisen osuman jälkeen ei enää seuraa lisää osumia, joiden avulla Analytics voisi laskea istunnon keston. Lue lisää istunnon pituuden laskemisesta.

Onko korkea välittömän poistumisen prosenttiosuus huono asia?

Tämä vaihtelee.

Jos sivusi menestys on kiinni siitä, että käyttäjät katselevat useita sivuja, niin silloin korkea välittömän poistumisen prosenttiosuus on huono asia. Jos esimerkiksi etusivusi on portti muulle sivustollesi (esim. uutisiin, tuotesivuille, ostoprosessiin) ja suuri osa käyttäjistä katselee vain etusivua, et varmasti halua korkeaa välittömän poistumisen prosenttiosuutta.

Jos sen sijaan sinulla on yhden sivun sivusto, kuten blogi, tai tarjoat muuta sisältöä, jonka yhteydessä yhden sivun istunnot ovat odotettavissa, niin korkea välittömän poistumisen prosenttiosuus on täysin normaali.

Näin voit pienentää välitöntä poistumisprosenttia

Tutki välitöntä poistumisprosenttia eri näkökulmista. Esimerkkejä:

• Yleisön yleiskatsaus ‑raportti näyttää koko sivuston välittömän poistumisprosentin.
  • Kanavat-raportti näyttää jokaisen kanavan välittömän poistumisen prosenteissa.
  • Kaikki liikenne -raportti näyttää välittömän poistumisprosentin jokaiselle lähteen ja tulotavan yhdistelmälle.
  • Kaikki sivustot ‑raportti näyttää välittömän poistumisen prosenttiosuuden yksittäisille sivuille.

Jos koko sivuston välittömän poistumisen prosenttiosuus on korkea, voit tutkia tarkemmin, onko se tasaisesti korkea vai onko se seurausta yhdestä tai kahdesta kanavasta, lähteen ja tulotavan yhdistelmästä tai vain muutamasta sivusta.

Jos ongelmana ovat vain yksittäiset sivut, mieti, vastaako sisältö hyvin markkinointia, jolla houkuttelet käyttäjiä kyseisille sivuille, ja onko sivuilta helppo siirtyä seuraaviin vaiheisiin, joita haluat käyttäjien suorittavan.

Jos tietyllä kanavalla on korkea välittömän poistumisen prosenttiosuus, tarkastele kyseisen kanavan markkinointia: jos esimerkiksi Display-verkostosta tulevat käyttäjät poistuvat välittömästi, varmista, että mainoksesi vastaavat sivustosi sisältöä.

Jos ongelma on laajempi, tarkista seurantakoodit ja varmista, että olet lisännyt tagin kaikille tarvittaville sivuille ja että tagi on lisätty oikein. Lisäksi voit uudelleenarvioida sivustosi ulkoasua ja tarkastella kieltä, grafiikkaa, värejä, toimintakehotuksia sekä tärkeiden elementtien näkyvyyttä.

Voit myös testata Optimize‑työkalun avulla sivustosi sivujen eri versioita nähdäksesi, millainen ulkoasu innostaa käyttäjiä viettämään enemmän aikaa sivustollasi.

Jos sinulla on yhden sivun sivusto, lue lisää muista kuin vuorovaikutustapahtumista. Voit käyttää niitä pitämään yllä käyttäjien mielenkiintoa ja tunnistamaan yhden sivun istunnot, jotka eivät merkitse välitöntä poistumista.