Afvisningsprocent

Om afvisningsprocent

En afvisning er en enkeltsidesession på dit website. I Analytics beregnes en afvisning helt præcist som en session, der kun udløser en enkelt anmodning til Analytics-serveren, f.eks. når en bruger åbner én side på dit website og derefter forlader det igen, uden at der sendes andre anmodninger til Analytics-serveren under den pågældende session.

Afvisningsprocenten er antallet af enkeltsidesessioner divideret med det samlede antal sessioner eller den procentdel af det samlede antal sessioner på dit website, hvor brugeren kun har set én side, så der kun er aktiveret én anmodning til Analytics-serveren.

Disse enkeltsidesessioner har en sessionsvarighed på 0 sekunder, da der ikke er nogen hits efter det første hit, hvilket betyder, at sessionens længde ikke kan beregnes i Analytics. Få flere oplysninger om, hvordan sessionsvarighed beregnes.

Er en høj afvisningsprocent en dårlig ting?

Det afhænger af flere ting.

Hvis dit websites succes afhænger af, at brugeren ser mere end én side, er en høj afvisningsprocent en dårlig ting. Hvis din hjemmeside f.eks. er "porten" til resten af dit website (f.eks. nyhedsartikler, produktsider og købsproces), og en stor procentdel af brugerne kun ser din hjemmeside, er en høj afvisningsprocent ikke godt.

Hvis du på den anden side har et website med én side, f.eks. en blog, et tilbud eller andre typer indhold, hvor der forventes enkeltsidesessioner, er en høj afvisningsprocent helt normalt.

Få en lavere afvisningsprocent

Undersøg din afvisningsprocent fra forskellige perspektiver. Eksempel:

• Rapporten Målgruppeoversigt viser den samlede afvisningsprocent for dit website.
  • Rapporten Kanaler viser afvisningsprocenten for hver kanalgruppering.
  • Rapporten Al trafik viser afvisningsprocenten for hvert kilde/medium-par.
  • Rapporten Alle sider viser afvisningsprocenten for individuelle sider.

Hvis din afvisningsprocent er høj, kan du analysere den nærmere for at se, om den generelt set er høj, eller om den høje afvisningsprocent skyldes én eller to kanaler, kilde/medium-par eller blot nogle få sider.

Hvis det f.eks. blot er nogle få sider, der er problemet, kan du undersøge, om indholdet er i tråd med den marketingstrategi, du benytter med henblik på at få brugerne til at besøge de pågældende sider, og om det er nemt for brugerne at fuldføre de næste trin, du gerne vil have dem til at fuldføre, når de er ankommet til disse sider.

Hvis en bestemt kanal har en høj afvisningsprocent, bør du se nærmere på marketingtiltagene for den pågældende kanal. Hvis det eksempelvis er de brugere, der ankommer via displayannoncer, som er årsag til den høje afvisningsprocent, skal du sikre dig, at dine annoncer er relevante i forhold til websiteindholdet.

Hvis problemet er mere generelt, bør du se nærmere på implementeringen af din sporingskode og sikre dig, at alle relevante sider er tagget korrekt. Det kan også være en god idé at se nærmere på det generelle websitedesign og genoverveje de formuleringer, den grafik, de farver og de opfordringer til handling, der bruges i vigtige sideelementer, samt disse elementers synlighed.

Hvis du har et website med kun én side, kan du få oplysninger om andre hændelser end interaktionsrelaterede hændelser, som du kan implementere for at opnå større brugerengagement og finde frem til enkeltsidesessioner, der ikke er karakteriseret som afvisninger.