Percentatge de rebots

Sobre el percentatge de rebots

Un rebot és una sessió d'una sola pàgina que té lloc al vostre lloc web. A Analytics, un rebot es calcula específicament com una sessió que activa una única sol·licitud al servidor d'Analytics. Per exemple, quan un usuari obre una pàgina del vostre lloc i després en surt sense activar cap altra sol·licitud al servidor d'Analytics durant la mateixa sessió.

El percentatge de rebots és una divisió de les sessions d'una sola pàgina entre totes les sessions al vostre lloc del qual els usuaris només han vist una sola pàgina i han activat una sola sol·licitud al servidor d'Analytics.

Aquestes sessions d'una sola pàgina duren 0 segons, ja que no hi ha cap petició de fitxer subseqüent després del primer que permeti a Analytics calcular la durada de la sessió. Més informació sobre com es calcula la durada de la sessió.

Un alt percentatge de rebots és mala senyal?

Depèn.

Si l'èxit del vostre lloc depèn del nombre d'usuaris que visiten més d'una pàgina, sí que és un mal indici. Un percentatge de rebots és un mal indici quan, per exemple, la vostra pàgina principal és la passarel·la de la resta del lloc (com ara articles de notícies, pàgines de producte i el procés de pagament) i un nombre elevat d'usuaris visiten només la vostra pàgina principal.

Per altra banda, un alt percentatge de rebots és perfectament normal quan teniu un lloc web d'una sola pàgina, com ara un blog, o oferiu un altre tipus de contingut que funciona amb sessions d'una sola pàgina.

Percentatge de rebots baix

Examineu el vostre percentatge de rebots des de diferents punts de vista. Per exemple:

• L'informe Visió general de públic proporciona el percentatge total de rebots del vostre lloc.
  • L'informe Canals proporciona el percentatge de rebots de cada agrupació de canals.
  • L'informe Tot el tràfic proporciona el percentatge de rebots de cada parell font/mitjà.
  • L'informe Totes les pàgines proporciona el percentatge de rebots de les pàgines individuals.

Si el vostre percentatge total de rebots és elevat, significa que podeu indagar més per comprovar si és uniforme o és el resultat d'un o dos canals, parells font/mitjà o sols algunes pàgines.

Per exemple, si el problema prové de només algunes pàgines, examineu si el contingut es relaciona correctament amb el màrqueting que utilitzeu per conduir els usuaris a aquestes pàgines, i si, alhora, aquestes pàgines ofereixen als usuaris camins fàcils que els porten allà on voleu que realitzin els següents passos.

Si un canal en concret té un percentatge de rebots alt, doneu una ullada a les vostres estratègies de màrqueting d'aquest canal. Per exemple, si els usuaris que venen a través de Display reboten, assegureu-vos que els vostres anuncis són rellevants per al contingut del lloc.

Si el problema està molt difós, doneu un cop d'ull a la implementació del codi de seguiment per assegurar-vos que s'han etiquetat totes les pàgines necessàries correctament. Pot ser que vulgueu tornar a avaluar el disseny general del lloc i examinar l'idioma, els gràfics, el color, les crides a l'acció i la visibilitat dels elements de pàgina importants.

Podeu utilitzar Optimize per provar diferents versions de les pàgines del vostre lloc per veure quins dissenys animen als usuaris a interaccionar-hi més.

Si teniu un lloc d'una sola pàgina, obteniu més informació sobre els esdeveniments sense interacció que podeu implementar per millorar la interacció dels usuaris i identificar les sessions d'una sola pàgina que no són rebots.