[GA4] Maak kennis met de volgende generatie van Google Analytics: Google Analytics 4

Verken Google Analytics 4, de nieuwe versie van Analytics die op gebeurtenissen gebaseerde gegevens verzamelt van zowel websites als apps

GA4 is een nieuw type property dat is ontworpen voor de nieuwe manier van meten:

• Verzamelt zowel website- als app-gegevens om meer inzicht te krijgen in het klanttraject
  • Gebruikt gegevens op basis van gebeurtenissen in plaats van sessies
  • Bevat privacyopties zoals metingen zonder cookies en modellering voor gedrag en belangrijke gebeurtenissen
  • Voorspellende mogelijkheden bieden begeleiding zonder complexe modellen
  • Directe integraties met mediaplatforms stimuleren acties op uw website of in uw app

Vanaf 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. U kunt uw Universal Analytics-rapporten na 1 juli 2023 nog enige tijd inzien. Nieuwe gegevens worden alleen doorgestuurd naar Google Analytics 4-property's. Meer informatie

Voor 360 Universal Analytics-property's geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.

Aan de slag met Google Analytics 4

U kunt op 3 manieren aan de slag gaan als u een bewerker of beheerder bent:

Optie 1: Stel Analytics-gegevensverzameling voor het eerst in

Doe dit als u Analytics voor het eerst gebruikt en gegevens wilt verzamelen voor uw website en/of app.

Optie 2: Voeg Google Analytics 4 toe aan een site met Universal Analytics (de klassieke versie van Analytics)

De Installatieassistent voor GA4 voegt een Google Analytics 4-property toe naast uw bestaande Universal Analytics-property. U heeft nog steeds toegang tot uw Universal Analytics-property en u kunt nog steeds rapporten bekijken op basis van uw historische gegevens. U heeft toegang tot beide property's via de propertykiezer in het gedeelte Beheerder.

Optie 3: Voeg Google Analytics 4 toe aan een websitebouwerplatform of CMS (contentmanagementsysteem)

Doe dit als u een website gebruikt die wordt gehost op een CMS (contentmanagementsysteem), bijvoorbeeld een website die is gemaakt met Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive of HubSpot.

Bestaande Google Analytics voor Firebase-klanten wordt aangeraden te upgraden naar een Google Analytics 4-property.