Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑omaisuuksia. Jos käytät Universal Analytics ‑omaisuutta, katso ohjekeskuksen Universal Analytics ‑osio.

Tutustu uuden sukupolven Google Analyticsiin

Uuden Google Analytics ‑omaisuuden käytön aloittaminen

Google Analytics 4 (aiemmin Sovellus + Verkko) on uudenlainen mittauskokonaisuus, jonka raportit eroavat Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa näkemistäsi raporteista. Yksi Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden eduista on se, että voit käyttää sitä verkkosivustolla, sovelluksessa tai molemmissa. Universal Analytics ‑omaisuudet tukevat vain verkkosivustoja. Lue lisää täältä.

Aloittaminen

Jos haluat kokeilla uutta Google Analyticsia, ota Google Analytics 4 ‑omaisuus käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa. Voit tehdä tämän seuraavilla tavoilla. (Tarvitset Google Analytics ‑tilin muokkaajan roolin.)

Jos käytät verkkoalustaa, joka edellyttää UA-tunnuksen lisäämistä (eli se ei hyväksy G-tunnusta), voit silti käyttää Google Analytics 4:ää liittämällä yleisen sivustotagin (gtag.js) koodinpätkän manuaalisesti verkkosivuston luontityökalun tai sisällönhallintajärjestelmän omaan HTML-kenttään. Valitse verkkosivuston luontityökalusi tästä taulukosta, niin näet alustakohtaiset ohjeet.
Jos käytät Universal Analyticsin ominaisuuksia ja raportointia, suosittelemme, että otat sivustolla käyttöön sekä Google Analytics 4- että Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden. Näin voit tutkia Google Analytics 4 ‑omaisuutta ja milloin tahansa siirtyä katsomaan Universal Analytics ‑omaisuutta.

Jos käytät Google Analytics for Firebasea sovelluksellesi

Nykyisiä Google Analytics for Firebasen asiakkaita suositellaan päivittämään Google Analytics 4 ‑omaisuuteen (aiemmin Sovellus + Verkko ‑omaisuus). Päivitä Firebase-projekti Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen näiden ohjeiden avulla.

Seuraavat vaiheet

Järjestelmänvalvojat voivat viimeistellä omaisuuden määrityksen uuden Google Analytics 4 ‑omaisuuden Setup Assistantin avulla.

Kun uusi mittauskokonaisuus on käytössä ja ottaa vastaan dataa, voit aloittaa tutustumisen: