Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät vielä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutta, joka ei enää käsittele dataa 1.7.2023 alkaen (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet: 1.10.2023 alkaen), siirry Universal Analytics ‐osioon.

Google Analytics 4 (GA4)

Uuden sukupolven Google Analytics

GA4 on uudenlainen mittauskokonaisuus, joka on suunniteltu mittauksen tulevaisuutta varten:

• Se kerää dataa sekä verkkosivustoilta että sovelluksista ymmärtääkseen asiakaspolkua paremmin.
  • Se käyttää istuntopohjaisen datan sijaan tapahtumia.
  • Se sisältää yksityisyysasetuksia, kuten evästeettömän mittauksen, sekä toiminnan mallintamisen ja konversiomallinnuksen.
  • Ennusteominaisuuksista saat vinkkejä ilman monimutkaisia malleja.
  • Suorat integroinnit media-alustoihin auttavat kerryttämään tapahtumia.

1.7.2023 alkaen tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet eivät enää käsittele dataa. Voit nähdä Universal Analytics ‐raporttisi vielä jonkin aikaa 1.7.2023 jälkeen. Uutta dataa tulee kuitenkin vain Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksiin. Lue lisää

Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.10.2023 asti.

Näin voit aloittaa Google Analytics 4:n käytön

Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit aloittaa kolmella eri tavalla:

Vaihtoehto 1: Ota Analyticsin datankeruu ensimmäistä kertaa käyttöön

Tee näin, jos et ole ennen käyttänyt Analyticsia ja olet valmis keräämään dataa verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi.

Vaihtoehto 2: Lisää Google Analytics 4 sivustolle, jolla on käytössä Universal Analytics (Analyticsin perinteinen versio)

GA4:n Setup Assistant lisää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi rinnalle. Universal Analytics ‐mittauskokonaisuus jatkaa datan keräämistä. Pääset kumpaankin käyttämällä mittauskokonaisuusvalitsinta, joka löytyy Järjestelmänvalvoja-kohdasta.

Vaihtoehto 3: Lisää Google Analytics 4 verkkosivuston luontityökaluun tai sisällönhallintajärjestelmään (CMS-järjestelmään)

Tee näin, jos sinulla on sisällönhallintajärjestelmään perustuva verkkosivusto. Tällaisia sisällönhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive ja HubSpot.

Suosittelemme, että Google Analytics for Firebasen asiakkaat siirtyvät käyttämään Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutta.