[GA4] Generer nye eller gi nye navn til eksisterende hendelser

Gi eksisterende hendelser og de tilhørende parameterne nye navn, eller generer nye hendelser basert på eksisterende hendelser

Noen ganger ønsker du kanskje å generere nye hendelser når eksisterende hendelser utløses med bestemte parameterverdier. Hvis du for eksempel vil registrere en hendelse hver gang en bruker lander på bekreftelsessiden, kan du generere en ny egendefinert hendelse, eksempelvis med navnet confirm_signup, som registreres hver gang page_view-hendelsen registreres med en page_location-parameterverdi som matcher nettadressen til bekreftelsessiden. Deretter må du merke confirm_signup-hendelsen som en konvertering.

Du kan også redigere eksisterende hendelser, for eksempel gi dem eller de tilhørende parameterne nye navn. Dermed kan du korrigere målingsfeil som skyldes feilstavinger av hendelsers navn, betingelser eller parametere.

Grenser og forbehold

• At hendelser redigeres eller opprettes, har ingen innvirkning på historiske data.
  • Du kan endre opptil 50 eksisterende hendelser og opprette opptil 50 hendelser basert på eksisterende hendelser.
  • Det går minst én time før endringer trer i kraft.
  • Endringer beregnes på klientsiden (før dataene sendes til Analytics).
  • Du kan ikke generere eller redigere egendefinerte hendelser basert på parametere fra items-matrisen (f.eks. item_brand, item_name, item_id) når du bruker gtag.js.

• Du kan ikke redigere hendelser hvis du sender dem via et tjener-til-tjener-oppsett, for eksempel når du bruker Measurement Protocol.

Før du begynner

Gjør følgende før du genererer nye hendelser eller gir nye navn til eksisterende hendelser:

Du må ha rollen redigerer eller administrator for å endre og opprette hendelser i Analytics.

Veiledning

Opprett hendelser ut fra eksisterende hendelser

Når du genererer en hendelse, kopieres den eksisterende hendelsen til en ny hendelse, som får parameterne fra den eksisterende hendelsen pluss de nye parameterne du spesifiserer.

1. Klikk på Hendelser under Datavisningadministratorsiden.
  2. Klikk på Opprett hendelse og deretter på Opprett.
    Viktig: Hvis du ikke ser Opprett hendelse-knappen oppe til høyre i tabellen, har du ikke rollen redigerer eller administrator, som du må ha for å opprette og endre hendelser.
  3. Under Navn på egendefinert hendelse skriver du inn et hendelsesnavn som er i tråd med reglene for navn på hendelser.
  4. Under Samsvarsbetingelser angir du én eller flere samsvarsbetingelser. Google Analytics kopierer eventuelle hendelser som innfrir betingelsene du angir. Hvis du for eksempel angir «event_name er lik view_item», kopierer Analytics «view_item» til den nye hendelsen.
    Du kan definere en betingelse som skiller mellom store og små bokstaver ved å bruke en av operatorene som ikke inneholder teksten «(ikke skill mellom store og små bokstaver)». Bruk for eksempel «er lik» i stedet for «er lik (ikke skill mellom store og små bokstaver)» hvis du vil at parameteren skal samsvare nøyaktig med verdien.
    Før du bruker et regulært uttrykk som betingelse for samsvar, bør du gå gjennom de anbefalte fremgangsmåtene.
  5. Valgfritt: Klikk på Kopier parametere fra kildehendelsen for å bruke parameterne fra den samsvarende hendelsen.
  6. Valgfritt: Under Endre parametere kan du endre hvilke som helst av parameterne fra den samsvarende hendelsen du har kopiert til den nye hendelsen. Hvis du for eksempel angir «view_item»-hendelsen i samsvarsbetingelsene, kan du endre valutaparameteren. Finn ut mer
    Merk: Du kan ikke bruke matematiske operasjoner på hendelser ved hjelp av hendelsesbyggeren. I stedet må du sende den oppdaterte verdien i en ny hendelse.
  7. Klikk på Opprett.
Endre eksisterende hendelser

Hvis du endrer en hendelse, overskrives den eksisterende hendelsen ved at parametere legges til, endres eller fjernes. Endrede hendelser behandles før opprettede hendelser.

Advarsel: Tenk nøye gjennom endringer av hendelser, siden det kan føre til utilsiktede konsekvenser. Hvis du for eksempel endrer «page_view»-hendelsen fra Google for å begrense omfanget til én bestemt side, blir det ikke lenger samlet inn data fra andre sider. I dette eksempelet bør du i stedet opprette en ny hendelse som er basert på «page_view»-hendelsen, slik at den opprinnelige hendelsen forblir uendret.
  1. Klikk på Hendelser under Datavisningadministratorsiden.
  2. Klikk på Endre hendelsen og deretter på Opprett.
    Viktig: Hvis du ikke ser Endre hendelsen-knappen oppe til høyre i tabellen, har du ikke rollen redigerer eller administrator, som du må ha for å opprette og endre hendelser.
  3. Skriv inn et navn som beskriver endringene, under Navnet på endringen.
  4. Under Samsvarsbetingelser angir du én eller flere samsvarsbetingelser. Du kan endre hendelser som har én eller flere hendelsesparametere som samsvarer med alle betingelsene du angir. Hvis du for eksempel angir «event_name er lik view_item», kan du endre «view_item»-hendelsen.
    Du kan definere en betingelse som skiller mellom store og små bokstaver ved å bruke en av operatorene som ikke inneholder teksten «(ikke skill mellom store og små bokstaver)». Bruk for eksempel «er lik» i stedet for «er lik (ikke skill mellom store og små bokstaver)» hvis du vil at parameteren skal samsvare nøyaktig med verdien.
    Før du bruker et regulært uttrykk som betingelse for samsvar, bør du gå gjennom de anbefalte fremgangsmåtene.
  5. Under Endre parametere kan du endre hvilke som helst av parameterne fra den samsvarende hendelsen. Finn ut mer
    Merk: Du kan ikke bruke matematiske operasjoner på hendelser ved hjelp av hendelsesbyggeren. I stedet må du sende den oppdaterte verdien i en ny hendelse.
  6. Klikk på Opprett.

Endrede hendelser kjøres i den rekkefølgen de vises i Hendelsesendringer-listen. Finn ut mer

Endre rekkefølgen på de endrede hendelsene

Hendelsesendringer implementeres i dataene i den rekkefølgen de vises på listen over endringer. Denne rekkefølgen kan være viktig hvis du har endringer som er avhengige av hverandre.

Hvis du for eksempel gir nytt navn til en hendelse i den første endringen, og dette navnet er utgangspunktet når du oppretter en annen hendelse i den andre endringen, er du avhengig av at endringene gjennomføres kronologisk (altså den første før den andre endringen). Den andre endringen blir ikke gjennomført hvis disse to endringene ikke er i riktig rekkefølge.

Merk: Du kan ikke endre rekkefølgen på opprettede hendelser.

Slik kan du endre rekkefølgen av hendelsesendringer:

1. Klikk på Hendelser under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Endre hendelsen.
    Viktig: Hvis du ikke ser Endre hendelsen-knappen oppe til høyre i tabellen, har du ikke rollen redigerer eller administrator, som du må ha for å opprette og endre hendelser.
  3. Klikk på Endre rekkefølgen i Hendelsesendringer-feltet.
  4. Dra en endring fra én posisjon i listen til en annen etter behov.
  5. Klikk på Bruk.
Endre genererte eller redigerte hendelser
  1. Klikk på Hendelser under Datavisningadministratorsiden.
  2. Klikk på Opprett hendelse.
    Viktig: Hvis du ikke ser Opprett hendelse-knappen oppe til høyre i tabellen, har du ikke rollen redigerer eller administrator, som du må ha for å opprette og endre hendelser.
  3. Velg hendelsen du vil endre, i Egendefinerte hendelser-tabellen.
  4. Juster betingelsene og parameterne etter behov.
  5. Klikk på Lagre.

Eksempler

Endre eksisterende hendelser

I eksempelet nedenfor ser du hvordan du endrer navnet på pub_article til publish_article. For alle data som samles inn etter denne endringen, vises publish_article i rapportene i stedet for pub_article.

Advarsel: Hvis du gir et nytt navn til en hendelse som allerede er merket som en konvertering, er ikke denne hendelsen lenger en konvertering. Hvis du endrer hendelsesparametere, men ikke navnet, forblir hendelsen en konvertering.

Endre hendelse

Navnet på endringen

Endre pub_article til publish_article

Samsvarsbetingelser
Parameter Operator Verdi
event_name er lik pub_article

Endre parametere
Parameter Ny verdi
event_name publish_article

Generer nye hendelser fra eksisterende hendelser

Opprett en ny hendelse når du vil utløse en hendelse basert på betingelser, men uten å endre eksisterende hendelser.

Tenk deg for eksempel at den eksisterende article_scroll-hendelsen utløses når en besøkende ruller nedover for å lese hele artikkelen på et nettsted. Hvis du vil ha separat rapportering om rullehendelser på produktsiden (product.html), kan du generere en ny product_scroll-hendelse. Både article_scroll og product_scroll vises i rapporter for alle data som samles inn når den nye hendelsen utløses.

Opprett hendelse

Navn på egendefinert hendelse

product_scroll

Samsvarsbetingelser
Parameter Operator Verdi
event_name er lik article_scroll
page_location inneholder (ikke skill mellom små og store bokstaver) product

Utløs hendelser basert på verdier

Identifiser den eksisterende hendelsen eller parameteren du vil bruke som utløser for den nye hendelsen.

Tenk deg at du vil opprette en egendefinert hendelse kalt «large_purchase» hver gang en purchase-hendelse på minst USD 100 sendes.

1. Skriv inn «large_purchase» som navnet på den egendefinerte hendelsen.
  2. Angi samsvarsbetingelsene.
  3. Kopier parameterne fra den opprinnelige hendelsen til den nye hendelsen.

Navn på egendefinert hendelse

large_purchase

Samsvarsbetingelser
Parameter Operator Verdi
event_name er lik purchase
value større enn eller lik 100

Parameterkonfigurasjon

Kopier parametere fra kildehendelsen

I dette eksempelet beholdes den opprinnelige purchase-hendelsen, og den nye «large_purchase»-hendelsen loggføres også når verdien av purchase-hendelsen er større enn eller lik 100.

Endre parametere

Åpne en hendelse som beskrevet i Slik endrer du hendelser eller Endre hendelser som er opprettet i Analytics, for å endre, fjerne eller kopiere parameterverdier for hendelsen:

Endre parameterverdier

For å endre parameterverdien for en hendelse, velg parameteren i Parameter-feltet, og skriv inn verdien du vil bruke, i Ny verdi-feltet. Hvis du for eksempel vil endre verdien for «level_name» til «Skummelt fangetårn», må du velge «level_name»-parameteren og angi den nye verdien:

Endre parametere
Parameter Ny verdi
level_name Skummelt fangetårn

Kopier parameterverdier

Du kan erstatte verdien til én parameter med verdien til en annen parameter. Gjør dette ved å oppgi navnet på den andre parameteren i doble anførselstegn i Ny verdi-feltet.

Endre parametere
Parameter Ny verdi
level_name [[other_parameter]]

Tenk deg at du ser en skrivefeil i et parameternavn: I stedet for level_name ble en hendelse implementert med en lvl_name-parameter. Du kan løse dette problemet ved først å kopiere den feilstavede parameteren over i feltet for den riktige parameteren.

Endre parametere
Parameter Ny verdi
level_name

[[lvl_name]]

Merk: For å kunne bruke denne funksjonen må du ikke legge til tekst utenfor hakeparentesene (f.eks. kommer ikke «[[lvl_name]] annen tekst» til å fungere).

Fjern hendelsesparametere

Du kan slette parametere du ikke trenger eller ikke vil ha. Dette gjør du ved å angi parameterverdien som tom.

Endre parametere
Parameter Ny verdi
lvl_name