Kontrollera din taggkonfiguration

Kontrollera att du samlar in data och ser den i rapporterna.

Om du inte är säker på att Google Analytics-taggen fungerar korrekt kan du kontrollera konfigurationen med något av alternativen nedan.

Innehåll i artikeln:

Granska realtidsrapporterna

I realtidsrapporterna kan du se aktuell aktivitet på din webbplats. Om rapporterna innehåller data betyder det att kodavsnittet samlar in och skickar data till Analytics som förväntat.

Realtidsrapporterna Översikt och Beteende visar aktiviteten på specifika sidor. Om du inte har lagt till kodavsnittet på alla sidor på webbplatsen kan du granska rapporterna och se om kodavsnittet skickar data från sidorna som du har taggat. Rapporterna visar bara aktivitet på de mest aktiva sidorna. De ger därför ingen uttömmande information, men är en bra indikation på om kodavsnittet fungerar som det ska.

Så här ser du realtidsrapporterna:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Navigera till en vy i den egendom där du lade till kodavsnittet. Om du lade till kodavsnittet i egendomen (webbplatsen) nyligen finns det troligen bara en enda vy.
  3. Öppna Rapportering.
  4. Välj Realtid > Översikt.
Med rapporterna under Beteende > Webbplatsinnehåll kan du kontrollera sidor som inte ingår i realtidsrapporterna. Tänk på att det tar 24–48 timmar att bearbeta data för rapporter som inte är av realtidstyp.

Kontrollera konfigurationen med hjälp av Google Tag Assistant

Google Tag Assistant är ett kostnadsfritt webbläsartillägg för Chrome som visar om Google Analytics-taggarna (kodavsnittet) aktiveras korrekt. I Tag Assistant kan du registrera användarnas väg på webbplatsen och se en rapport över alla träffar som skickades längs vägen och om det inträffade fel i samband med att träffarna skickades.

Bilden nedan visar ett exempel på de typer av fel som du kan identifiera i Tag Assistant:

GTR-fel och varningar
Varningsmeddelanden från Google Tag Assistant-inspelningar

Se ett exempel på en Tag Assistant-rapport.

Läs mer om hur du installerar Google Tag Assistant och registrerar en användares väg.

Felsök din taggkonfiguration

Om du inte ser data i ditt Analytics-konto eller om antalet sessioner plötsligt blir avsevärt lägre kan du pröva det här felsökningsverktyget.