Kontrollér konfigurasjonen av nettsporingskoden din

Sørg for at data samles inn og blir vist i rapportene dine.

Det finnes flere metoder du kan bruke for å kontrollere om Google Analytics-sporingskoden på nettstedet ditt fungerer. Hvis du ikke tror den fungerer slik den skal, kan du prøve et av alternativene nedenfor for å kontrollere oppsettet ditt, eller konfigurere nettsporingskoden din på nytt.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kontrollér sanntidsrapportene dine

Ved hjelp av sanntidsrapportene kan du overvåke brukernes aktivitet i det den skjer. Hvis disse rapportene inneholder data, betyr det at data blir samlet inn av sporingskoden din for øyeblikket

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til et datautvalg for området der du la til sporingskoden. Hvis du la til sporingskoden for dette området (nettstedet) ganske nylig, finner du sannsynligvis bare ett datautvalg.
  3. Velg Rapportering-fanen.
  4. Velg Sanntid > Oversikt.

Bruk Google Tag-assistent for å bekrefte oppsettet ditt

Google Tag-assistent er en gratis utvidelse for Chrome-nettleseren du kan bruke for å se om Google Analytics-taggene blir utløst på riktig måte. Med Google Tag-assistent kan du ta opp brukerflyter på nettstedet ditt og deretter se en rapport over alle treffene som er sendt i løpet av den aktuelle flyten, samt hvordan de blir tolket i Google Analytics.

Med Google Tag-assistent skal du ikke bare kunne se at sporingskoden din fungerer. Du skal også kunne bruke dette verktøyet for å sørge for at et bestemt brukermønster dukker opp i Google Analytics slik du forventer. I bildet nedenfor ser du et eksempel på hva slags feil du kan avsløre ved å bruke Google Tag-assistent:

Feil og advarsler i GTR
Google Tag Assistant Recordings-varsler

Fremgangsmåten videre

Installer Google Tag-assistent, og ta opp en flyt.