Kontrollér tagkonfigurasjonen

Sørg for at du samler inn data, og at disse dataene vises i rapportene dine.

Hvis du er usikker på om Google Analytics-taggen din fungerer slik den skal, kan du kontrollere konfigurasjonen ved å prøve et av alternativene nedenfor.

Denne artikkelen omhandler disse emnene:

Kontrollér sanntidsrapporter

I sanntidsrapportene kan du se den nåværende aktiviteten på nettstedet ditt. Hvis du finner data i disse rapportene, betyr det at kodebiten din samler inn data og sender disse til Analytics som forventet.

I sanntidsrapportene «Oversikt» og «Atferd» kan du se aktivitet som foregår på bestemte sider. Hvis du ikke allerede har lagt til kodebiten på alle sidene på nettstedet ditt, kan du undersøke disse rapportene for å se om kodebiten sender data fra sidene du har merket. I disse rapportene får du bare se aktivitet for de mest aktive sidene. Rapportene er dermed ingen uttømmende vurdering, men de gir gode indikasjoner på om kodebiten fungerer som den skal.

Gjør dette for å åpne sanntidsrapportene:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til en rapporteringsvisning for området der du la til kodebiten. Hvis du la til kodebiten for dette området (nettstedet) ganske nylig, finner du sannsynligvis bare én rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapportering.
  4. Velg Sanntid > Oversikt.
Med «Atferd > Nettstedinnhold»-rapportene kan du kontrollere sider som ikke fremgår i sanntidsrapportene. Du må imidlertid ikke glemme at det tar ett til to døgn å behandle dataene for rapporter der dataene ikke innhentes i sanntid.

Bruk Google Tag-assistenten for å bekrefte konfigurasjonen

Google Tag-assistent er en gratis utvidelse for Chrome-nettleseren du kan bruke for å se om Google Analytics-taggene (kodebiten) blir utløst på riktig måte. Med Tag-assistenten kan du registrere hvordan brukeren navigerer rundt på nettstedet ditt. Du kan deretter få en rapport der du kan se alle treffene som ble sendt underveis i denne økten, og hvorvidt det oppsto noen feil i forbindelse med at disse treffene ble sendt.

I bildet nedenfor kan du se et eksempel på hvilke typer feil du kan avdekke med Tag-assistent:

Feil og advarsler i GTR
Varsler fra Google Tag-assistent-opptak

Se et eksempel på en rapport fra Tag-assistent.

Finn ut mer om installering av Google Tag-assistent og registrering av brukernavigering.

Feilsøk tagkonfigurasjonen

Hvis du ikke ser data i Analytics-kontoen din, eller du får langt færre økter, kan du prøve dette feilsøkingsprogrammet.