Kontrollér konfigurasjonen av nettsporingskoden

Sørg for at du samler inn data, og at disse dataene vises i rapportene dine.

Hvis du er usikker på om sporingskoden din fungerer slik den skal, kan du kontrollere konfigurasjonen ved å prøve et av alternativene nedenfor.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kontrollér sanntidsrapportene dine

I sanntidsrapportene kan du se den nåværende aktiviteten på nettstedet ditt. Hvis du finner data i disse rapportene, betyr det at sporingskoden din samler inn data og sender disse til Analytics som forventet.

I sanntidsrapportene «Oversikt» og «Atferd» kan du se aktivitet som foregår på bestemte sider. Hvis du ikke allerede har lagt til sporingskoden på alle sidene på nettstedet ditt, kan du undersøke disse rapportene for å se om sporingskoden sender data fra sidene du har merket. I disse rapportene får du bare se aktivitet for de mest aktive sidene. Rapportene er dermed ingen uttømmende vurdering, men de gir gode indikasjoner på om sporingskoden fungerer korrekt.

Gjør følgende for å åpne sanntidsrapportene:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til et datautvalg for området der du la til sporingskoden. Hvis du la til sporingskoden for dette området (nettstedet) ganske nylig, finner du sannsynligvis bare ett datautvalg.
  3. Åpne Rapportering.
  4. Velg Sanntid > Oversikt eller Sanntid > Atferd.
Med «Atferd > Nettstedinnhold»-rapportene kan du kontrollere sider som ikke fremgår i sanntidsrapportene. Du må imidlertid ikke glemme at det tar 24–48 timer å behandle dataene for rapporter der dataene ikke innhentes i sanntid.

Bruk Google Tag-assistent for å bekrefte konfigurasjonen din

Google Tag-assistent er en gratis utvidelse for Chrome-nettleseren du kan bruke for å se om Google Analytics-taggene (sporingskoden) blir utløst på riktig måte. Med Tag-assistent kan du registrere hvordan brukeren navigerer rundt på nettstedet ditt. Du kan deretter få en rapport der du kan se alle treffene som ble sendt underveis i denne økten, og hvorvidt det oppsto noen feil i forbindelse med at disse treffene ble sendt.

I bildet nedenfor kan du se et eksempel på hvilke typer feil du kan avdekke med Tag-assistent:

Feil og advarsler i GTR
Varsler fra Google Tag-assistent-opptak

Se et eksempel på en rapport fra Tag-assistent.

Finn ut mer om installering av Google Tag-assistent og registrering av brukernavigering.