De taginstellingen controleren

Zorg ervoor dat u gegevens verzamelt en deze worden weergegeven in uw rapporten.

Als u niet zeker weet of uw Google Analytics-tag correct werkt, kunt u uw instellingen controleren via een van de onderstaande opties.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Uw Realtime-rapporten controleren

In de Realtime-rapporten wordt de huidige activiteit op uw site getoond. Als deze rapporten gegevens bevatten, betekent dit dat uw fragment op correcte wijze gegevens verzamelt en naar Analytics verzendt.

In de Realtime-rapporten Overzicht en Gedrag ziet u activiteit voor specifieke pagina's. Als u het fragment niet aan alle pagina's van uw site heeft toegevoegd, kunt u in deze rapporten nagaan of het fragment inderdaad gegevens verzendt vanaf de pagina's die u heeft getagd. In deze rapporten wordt alleen activiteit getoond voor de actiefste pagina's. Ze bieden u dus geen volledig overzicht, maar de aanwezigheid van gegevens vormt wel een goede indicatie dat uw fragment correct werkt.

Ga als volgt te werk om de Realtime-rapporten weer te geven:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar een weergave in de property waaraan u het fragment heeft toegevoegd. Als u het fragment nog niet zo lang geleden aan deze property (website) heeft toegevoegd, is er waarschijnlijk maar één weergave.
  3. Open Rapportage.
  4. Selecteer Realtime > Overzicht.
U kunt de rapporten Gedrag > Site-inhoud gebruiken om pagina's te controleren die niet worden vermeld in de Realtime-rapporten, maar u moet er rekening mee houden dat het voor niet-Realtime-rapporten 24-48 uur duurt voordat de gegevens zijn verwerkt.

Google Tag Assistant gebruiken om uw instellingen te verifiëren

Google Tag Assistant is een gratis browserextensie voor Chrome waarmee u kunt controleren of uw Google Analytics-tags (het fragment) op de juiste manier worden geactiveerd. Met Tag Assistant kunt u het traject van een gebruiker op uw site vastleggen. Vervolgens kunt u in een rapport alle hits weergeven die tijdens dat traject zijn verzonden en nagaan of er bij het verzenden van de hits fouten zijn opgetreden.

In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de soorten fouten die Tag Assistant aan het licht kan brengen:

GTR-fouten en -waarschuwingen
Meldingen van Google Tag Assistant Recordings

Bekijk een voorbeeld van een Tag Assistant-rapport.

Meer informatie over hoe u Google Tag Assistant installeert en het traject van een gebruiker vastlegt.

Problemen met uw taginstellingen oplossen

Als u geen gegevens in uw Analytics-account ziet of als u een aanzienlijke daling van het aantal sessies constateert, gebruikt u deze probleemoplosser.