Tagin määritysten tarkistaminen

Varmista, että dataa kerätään ja se näkyy raporteissa.

Jos et ole varma, toimiiko Google Analytics ‑tagisi oikein, tarkista määritykset kokeilemalla jotakin alla olevista vaihtoehdoista.

Artikkelin aiheet:

Reaaliaikaisten raporttien tarkistaminen

Reaaliaikaisista raporteista näet tämänhetkisen toiminnan sivustollasi. Jos raporteissa on dataa, koodinpätkäsi kerää dataa ja lähettää sen Analyticsiin juuri niin kuin pitää.

Reaaliaikaiset Yleiskatsaus- ja Käyttäytyminen-raportit sisältävät tietyillä sivuilla tapahtuneen toiminnan. Jos et ole lisännyt koodinpätkää sivustosi kaikille sivuille, voit tarkistaa näistä raporteista, lähettääkö koodinpätkä dataa niistä sivuista, joille olet lisännyt tagin. Näissä raporteissa näytetään vain aktiivisimpien sivujen toiminta, joten ne eivät anna täydellistä kuvaa tilanteesta. Saat niistä kuitenkin osviittaa siitä, että koodinpätkäsi toimii oikein.

Löydät reaaliaikaiset raportit seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry sen verkko-omaisuuden näkymään, johon olet lisännyt koodinpätkän. Jos olet lisännyt koodinpätkän tähän verkko-omaisuuteen (verkkosivustolle) äskettäin, näkymiä on todennäköisesti vain yksi.
  3. Avaa Raportointi-osio.
  4. Valitse Reaaliaikainen > Yleiskatsaus.
Käyttäytyminen > Sivuston sisältö ‑raporteista voit tarkistaa sivut, jotka eivät näy reaaliaikaisissa raporteissa. Muista kuitenkin, että ei-reaaliaikaisten raporttien datan käsittely kestää 24–48 tuntia.

Määritysten tarkistaminen Google Tag Assistantin avulla

Google Tag Assistant on Chrome-selaimen maksuton laajennus, joka näyttää, käynnistyvätkö Google Analytics ‑tagit (koodinpätkät) oikein. Tag Assistantin avulla voit tallentaa käyttäjän reitin sivustollasi sekä tutkia kaikkia reitin varrelta lähetettyjä osumia ja mahdollisia osumien lähettämisessä tapahtuneita virheitä.

Alla olevassa kuvassa on esimerkkejä virheistä, joita Google Tag Assistant paljastaa:

Google Tag Assistant -tallenteiden virheet ja varoitukset
Google Tag Assistant -tallennusten ilmoitukset

Katso esimerkki Tag Assistant ‑raportista.

Lue lisää Google Tag Assistantin asentamisesta ja käyttäjän reitin tallentamisesta.

Tagin määritysten vianetsintä

Jos Analytics-tililläsi ei näy dataa tai istuntojen määrä vähenee yhtäkkiä selvästi, kokeile tätä vianetsintäominaisuutta.