Konfigurera Analytics-taggen

Innehåll i artikeln:

Anvisningar

1. Skapa en egendom i Google Analytics om du inte redan har gjort det. Skapa en Analytics-egendom för varje webbplats som du vill samla in data för. När du skapar en egendom genereras ett Google Analytics-id som du använder när du installerar din gtag.js.
  2. Hitta ditt Google Analytics-id enligt beskrivningen nedan. Du använder detta Google Analytics-id i din konfiguration.
  3. Kopiera och klistra in den globala webbplatstaggen på varje webbsida du vill mäta. Lägg till taggen direkt efter den inledande <head>-taggen på varje sida.

Hitta ditt Google Analytics-id

Så här hittar du ditt Google Analytics-id:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Välj ett konto på menyn i kolumnen KONTO.
  4. Välj en egendom på menyn i kolumnen EGENDOM.
  5. Under EGENDOM klickar du på Spårningsinformation > Spårningskod. Ditt Google Analytics-id visas högst upp på sidan.

Den globala webbplatstaggen

Den globala webbplatstaggen är flera rader med programmeringskod som du behöver klistra in på varje sida på din webbplats. Den anpassade globala webbplatstaggen visas i en textruta under rubriken Global webbplatstagg (gtag.js).

1. Kopiera allt innehåll i textrutan.
  2. Klistra in det omedelbart efter <head>-taggen på varje sida på din webbplats.

<!-- Global webbplatstagg (gtag.js) - Google Analytics -->

... (flera rader med anpassad programmeringskod visas här)

</script>

Verifiera att taggen fungerar

Verifiera att taggen fungerar genom att besöka din webbplats och kontrollera att ditt besök registreras i realtidsrapporterna.

Utvecklarhandbok gtag.js