Konfigurer Analytics-sporing med gtag.js

gtag.js er et bibliotek over nettagger som brukes til måling av Googles nettsteder, konverteringssporing og produkter for remarketing. Dermed får du bedre kontroll, samtidig som implementeringen blir enklere. Ved å bruke gtag.js kan du dra nytte av de nyeste dynamiske funksjonene og integrasjonene etter hvert som de blir tilgjengelige.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Grunnleggende veiledning

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opprette et område i Google Analytics. Opprett ett Analytics-område for hvert enkelt nettsted du ønsker å spore. Når du oppretter et område, genereres det en sporings-ID, som du skal bruke i sporingskodebiten for gtag.js.
  2. Du kan finne sporings-ID-en ved å følge veiledningen nedenfor. Du skal bruke denne sporings-ID-en i sporingskodebiten.
  3. Kopiér og lim inn sporingskodebiten for gtag.js på alle nettsidene du ønsker å spore. Legg inn sporingskodebiten like etter den innledende <head>-taggen på alle sidene.

Finn sporings-ID-en

Slik finner du sporings-ID-en:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en konto fra menyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område fra menyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Klikk på Sporingsinfo > Sporingskode under OMRÅDE. Sporings-ID-en din vises øverst på siden.

Sporingskodebiten

Lim inn følgende kodebit like etter <head>-taggen på alle sidene på nettstedet ditt. Erstatt GA_TRACKING_ID med din egen sporings-ID for Google Analytics:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
</script>

Kontrollér at sporingskoden fungerer

Du kan kontrollere at sporingskoden fungerer ved å gå til nettstedet ditt og sjekke om besøket ditt blir registrert i sanntidsrapportene.

Utviklerveiledning for gtag.js