Konfigurer Analytics-taggen

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Grunnleggende veiledning

1. Hvis du ikke allerede har opprettet et område i Google Analytics, kan du gjøre det nå. Opprett ett Analytics-område for hvert nettsted du vil samle inn data for. Når du oppretter et område, genereres det en Google Analytics-ID. Den skal du bruke i installasjonen av gtag.js.
  2. Finn Google Analytics-ID-en din, som beskrevet nedenfor. Du skal bruke denne ID-en i konfigurasjonen.
  3. Kopiér og lim inn den globale nettstedstaggen på alle nettsidene du vil måle. Legg til taggen rett etter den innledende <head>-taggen på hver side.

Finn Google Analytics-ID-en din

Sånn finner du Google Analytics-ID-en:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en konto fra menyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område fra menyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Klikk på Sporingsinformasjon > Sporingskode under OMRÅDE. Sporings-ID-en din vises øverst på siden.

Den globale nettstedstaggen

Den globale nettstedstaggen består av flere linjer med programmeringskode som du må lime inn på hver enkelt side på nettstedet ditt. Du finner den tilpassede globale nettstedstaggen i et tekstfelt under overskriften «Global nettstedstag (gtag.js)».

1. Kopiér alt innholdet i tekstfeltet.
  2. Lim inn innholdet rett etter <head>-taggen på hver enkelt side på nettstedet ditt.

<!-- Global nettstedstag (gtag.js) – Google Analytics -->

... (her vises flere linjer med tilpasset programmeringskode)

</script>

Bekreft at taggen fungerer

Du kan kontrollere at taggen fungerer, ved å gå til nettstedet ditt og påse at besøket ditt er registrert i sanntidsrapportene.

Du kan også bruke Google Tag-assistenten til å avgjøre om taggen er riktig implementert.

Last ned Tag-assistenten | Finn ut mer om bruk av Tag-assistenten

Utviklerveiledning for gtag.js