Konfigurer den globale nettstedstaggen for Analytics

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Grunnleggende veiledning

1. Hvis du ikke allerede har opprettet et område i Google Analytics for hvert nettsted du vil samle inn data fra, kan du gjøre det nå.

Når du oppretter et område, genereres det en unik sporings-ID og en global nettstedstag som omfatter sporings-ID-en for det aktuelle området. I delene nedenfor forklarer vi hvordan du kan finne sporings-ID-en og den globale nettstedstaggen.
  2. Kopiér den globale nettstedstaggen, og lim den inn rett etter den innledende <head>-taggen på alle nettsidene du vil måle.

Finn sporings-ID-en og den globale nettstedstaggen

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en konto fra menyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område fra menyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Klikk på Sporingsinformasjon > Sporingskode under OMRÅDE.

Sporings-ID-en din vises øverst på siden.

Du finner den globale nettstedstaggen litt lenger ned på siden, i et tekstfelt under Nettstedssporing > Global nettstedstag (gtag.js)

Den globale nettstedstaggen

Den globale nettstedstaggen består av flere linjer med kode du må lime inn på hver enkelt nettside du vil måle:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

... (mange linjer med kode) ...

</script>

Sånn kan du legge til den globale nettstedstaggen på nettsidene dine:

1. Kopiér alt innholdet i tekstfeltet.
  2. Lim inn innholdet rett etter <head>-taggen på hver enkelt side på nettstedet ditt.

Konfigurer datainnsamling basert på typen nettsted du har

Metoden for innsamling av data i Analytics varierer alt etter hvilken type nettsted du har.

Statisk nettsted

På statiske nettsteder blir det ikke generert HTML via programmeringsspråk eller -grensesnitt som Python eller PHP. For at det skal samles inn data, må du kopiere den globale nettstedstaggen og lime den inn i kildekoden på alle nettsidene du vil måle.

1. Finn den globale nettstedstaggen for området ditt, og kopiér koden i sin helhet – uten å redigere den.
  2. Lim inn koden (uredigert og i sin helhet) før den avsluttende </head>-taggen på alle nettsidene du vil måle.

Finn ut hvordan du kan samle inn og sende data fra nettsider til flere Analytics-områder.

Dynamisk nettsted

På dynamiske nettsteder genereres det HTML via programmeringsspråk eller -grensesnitt som Python, PHP eller lignende. For at det skal samles inn data, må du sette inn den globale nettstedstaggen i kildekoden på alle nettsidene du vil måle. Du kan sette den globale nettstedstaggen dynamisk inn på alle nettsidene via en vanlig mal eller inkluderingsfil.

1. Finn den globale nettstedstaggen for området ditt, og kopiér koden i sin helhet – uten å redigere den.
  2. Lim inn den globale nettstedstaggen i en egen inkluderingsfil.
  3. Ha en link til inkluderingsfilen i overskriften på siden din, slik at kodebiten vises rett før den avsluttende </head>-taggen på alle nettsidene du vil måle.

Du bruker PHP:

1. Finn den globale nettstedstaggen for området ditt, og kopiér koden i sin helhet – uten å redigere den.
  2. Lim inn den globale nettstedstaggen i en fil med navnet «analyticstracking.php».
  3. Ta med «analyticstracking.php»-filen på alle PHP-sidene i malen.
  4. Legg til denne koden rett etter den innledende <body>-taggen på hver malside:
    <?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Merk at du kan oppdatere den globale nettstedstaggen for dynamiske nettsteder på en mer effektiv måte med Google Tag Manager.

Nettvertstjeneste (du kontrollerer ikke sidekoden)

Visse internettleverandører eller vertsplattformer (f.eks. Wordpress, GoDaddy, Wix, Weebly) forenkler installasjonen av globale nettstedstagger ved å tilby programtillegg som automatisk installerer Analytics på nettsider.

Her følger veiledninger for Analytics-implementering tilpasset noen kjente leverandører:

Vær oppmerksom på at når du bruker et programtillegg for å samle inn data, kan det hende du ikke kan legge til konfigurasjonsinnstillinger for å tilpasse dataene du vil måle. Hvis du har spesielle krav til måling av data, kan du lese om hvordan du kommer i gang med Analytics.

Nettsted med Google Tag Manager

Med Google Tag Manager – et gratisverktøy – kan du legge til og administrere ulike tagger som brukes til analysearbeid og sporing av områder. Hvis du vil installere den globale nettstedstaggen via Google Tag Manager, kan du lese gjennom konfigurerings- og installeringsveiledningen for Google Tag Manager.

Bekreft at den globale nettstedstaggen fungerer

Du kan kontrollere at taggen fungerer, ved å gå til nettstedet ditt og påse at det aktuelle besøket er registrert i sanntidsrapportene i Analytics.

Du kan også bruke Google Tag-assistenten til å avgjøre om taggen er riktig implementert.

Last ned Tag-assistenten | Finn ut mer om bruk av Tag-assistenten

Utviklerveiledning for gtag.js