Konfigurer Analytics-taggen

Innholdet i denne artikkelen:

Grunnleggende veiledning

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opprette et område i Google Analytics. Opprett ett Analytics-område for hvert nettsted du vil samle inn data for. Når du oppretter et område, genereres det en Google Analytics-ID, som du skal bruke i installasjonen av gtag.js.
  2. Finn Google Analytics-ID-en, slik det er beskrevet nedenfor. Du bruker denne ID-en i konfigurasjonen.
  3. Kopiér og lim inn den globale nettstedstaggen på alle nettsidene du vil måle. Legg til taggen rett etter den innledende <head>-taggen på hver side.

Finn Google Analytics-ID-en din

Slik finner du Google Analytics-ID-en:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en konto fra menyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område fra menyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Under OMRÅDE klikker du på Sporingsinformasjon > Sporingskode. Google Analytics-ID-en din vises øverst på siden.

Den globale nettstedstaggen

Den globale nettstedstaggen består av flere linjer med programmeringskode som du må lime inn på hver enkelt side på nettstedet ditt. Du finner den tilpassede globale nettstedstaggen i et tekstfelt under overskriften «Global nettstedstag (gtag.js)».

1. Kopiér hele innholdet fra tekstfeltet.
  2. Lim inn innholdet rett etter <head>-taggen på hver enkelt side på nettstedet ditt.

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

… (her vises flere linjer med tilpasset programmeringskode)

</script>

Bekreft at taggen fungerer

For å kontrollere at taggen fungerer, går du til nettstedet ditt og sjekker at besøket ditt er registrert i sanntidsrapportene.

Utviklerveiledning for gtag.js