Analyticsin yleisen sivustotagin käyttöön ottaminen

Artikkelin aiheet:

Perusohjeet

1. Luo Universal Analytics ‑mittauskokonaisuus kullekin verkkosivustolle, jolta haluat kerätä dataa, jos et ole vielä tehnyt niin.

Kun luot mittauskokonaisuuden, sille luodaan yksilöllinen seurantatunnus ja seurantatunnuksen sisältävä Google-tagi. Katso seuraavasta osiosta, miten löydät seurantatunnuksen ja Google-tagin.
  2. Kopioi ja liitä Google-tagi avaavan <head>-tagin perään jokaiselle mitattavalle sivulle.

Näin löydät seurantatunnuksen ja Google-tagin

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS‑sarakkeen valikosta haluamasi mittauskokonaisuus.
  5. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi.

Seurantatunnus näkyy sivun yläreunassa.

Google-tagi näkyy alempana sivulla Verkkosivuston seuranta > Google-tagi (gtag.js) ‑kohdan alla olevassa tekstikentässä.

Google-tagi

Google-tagi sisältää useita koodirivejä, jotka sinun on liitettävä jokaiselle mitattavalle verkkosivulle:

<!-- Google-tagi (gtag.js) -->

… (useita koodirivejä) …

</script>

Näin voit lisätä Google-tagin verkkosivuillesi:

1. Kopioi koko tekstikentän sisältö.
  2. Liitä se avaavan <head>-tagin perään jokaiselle mitattavalle sivulle.

Datankeruun määrittäminen sivuston tyypin mukaan

Analyticsin tiedonkeruumenetelmä vaihtelee verkkosivuston tyypin mukaan.

Staattinen verkkosivusto

Staattinen verkkosivusto ei luo HTML-koodia ohjelmointikielen (kuten Pythonin tai PHP:n) tai käyttöliittymän avulla. Jotta voit kerätä dataa, sinun on kopioitava ja liitettävä Google-tagi jokaisen mitattavan verkkosivun lähdekoodiin.

1. Etsi mittauskokonaisuuden Google-tagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä koodi (muokkaamattomana ja kokonaisuudessaan) avaavan <head>-tagin perään jokaiselle mitattavalle sivulle.

Lue lisää siitä, miten voit kerätä ja lähettää dataa verkkosivuilta useisiin Analytics-mittauskokonaisuuksiin

Dynaaminen verkkosivusto

Dynaaminen verkkosivusto luo HTML-koodin ohjelmointikielen (kuten Pythonin ja PHP:n) tai käyttöliittymän avulla. Jotta voit kerätä dataa, lisää Google-tagi jokaisen mitattavan verkkosivun lähdekoodiin. Voit liittää Google-tagin jokaiselle verkkosivulle dynaamisesti käyttämällä yleistä include-tiedostoa tai mallia.

1. Etsi mittauskokonaisuuden Google-tagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä Google-tagi omaan include-tiedostoonsa.
  3. Linkitä include-tiedosto siten, että koodinpätkä näkyy avaavan <head>-tagin perässä jokaisella mitattavalla sivulla.

Jos käytät PHP:tä:

1. Etsi mittauskokonaisuuden Google-tagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä Google-tagi analyticstracking.php-tiedostoon.
  3. Sisällytä analyticstracking.php-tiedosto jokaiselle PHP-mallisivulle.
  4. Lisää seuraava koodi jokaiselle mallisivulle heti avaavan <body>-tagin jälkeen:
    <?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Voit päivittää dynaamisten verkkosivustojen Google-tagin tehokkaammin Google Tag Managerin avulla.

Webhotellipalvelut (et ylläpidä sivun koodia)

Jotkin internetpalveluntarjoajat tai hostausalustat (esim. Wordpress, GoDaddy, Wix ja Weebly) helpottavat Google-tagin lisäämistä tarjoamalla laajennuksia, jotka ottavat Analyticsin käyttöön verkkosivuilla automaattisesti.

Seuraavista linkeistä löydät joidenkin yleisimpien palveluntarjoajien ohjeet Analyticsin käyttöönottoon:

Kun keräät dataa laajennuksen avulla, et ehkä voi lisätä määritysasetuksia mitattavan datan muokkaamista varten. Jos haluat mitata dataa tiettyjen vaatimusten mukaisesti, lue Analyticsin aloitusopas.

Sivusto, jolla on käytössä Google Tag Manager

Google Tag Manager on maksuton työkalu, jonka avulla voit lisätä ja ylläpitää useita analytiikka- ja sivustonseurantatageja. Jos haluat lisätä Google-tagin Google Tag Managerin avulla, lue Google Tag Managerin määritys- ja asennusopas.

Google-tagin toiminnan varmistaminen

Voit varmistaa, että tagi toimii, siirtymällä verkkosivustollesi ja tarkistamalla sitten Analyticsin reaaliaikaisista raporteista, että käyntisi on rekisteröity.

Voit myös tarkistaa Google Tag Assistantilla, onko tagi otettu käyttöön oikein.

Lataa Tag Assistant | Lue lisää Tag Assistantin käyttämisestä

Kehittäjän opas: gtag.js