Konfigurer Analytics-sporing med gtag.js

gtag.js er wegtaggingbiblkoteket, der fungerer på tværs af Googles produkter til websitemåling, konverteringssporing og remarketing. Dermed får du mere kontrol over tingene, og implementeringen er også nemmere. Når du bruger gtag.js, kan du udnytte fordelene ved de sidste nye dynamiske funktioner og integrationer, så snart de bliver tilgængelige.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Grundlæggende vejledning

1. Hvis ikke du allerede har gjort det, skal du oprette en ejendom i Google Analytics. Opret én Analytics-ejendom for hvert website, du ønsker at spore. Når der oprettes en ejendom, genereres der et sprorings-id, som du bruger i gtag.js-sporingskodestykket.
  2. Find dit sporings-id , som det er beskrevet nedenfor. Du bruger dette sporings-id i sporingskodestykket.
  3. Kopier og indsæt gtag.js-sporingskodestykket på hver webside, du vil spore. Tilføj sporingskodestykket lige efter det indledende <head>-tag på hver side.

Find dit sporings-id

Sådan finder du sporings-id'et:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM. Dit sporings-id vises øverst på siden.

Sporingskodestykke

Indsæt følgende kodestykke lige efter <head>-tagget på alle sider på dit website. Udskift GA_TRACKING_ID med dit eget Google Analytics-sporings-id:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
</script>

Kontrollér, at sporingskoden virker

For at kontrollere, at sporingskoden fungerer, skal du besøge dit website og tjekke, at dit besøg registreres i Realtidsrapporterne.

Udviklervejledning til gtag.js