Konfigurer det globale websitetag i Analytics

I denne artikel kan du læse om følgende:

Grundlæggende vejledning

1. Opret en Universal Analytics-ejendom for alle websites, du vil indsamle data fra, hvis du ikke allerede har gjort det.

Når du opretter en ejendom, genereres der et unikt sporings-id og Google-tagget, som indeholder sporings-id'et for den pågældende ejendom. I det følgende afsnit kan du få oplysninger om, hvordan du finder dit sporings-id og Google-tagget.
  2. Kopiér Google-tagget, og indsæt det efter det indledende <head>-tag på alle de sider, hvor der skal foretages måling.

Find dit sporings-id og dit Google-tag

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM.

Dit sporings-id vises øverst på siden.

Dit Google-tag vises i et tekstfelt længere nede på siden under Websitesporing > Google-tag (gtag.js)

Google-tagget

Google-tagget består af flere linjer med kode, som du skal indsætte på alle de websider, du vil måle:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

... (flere linjer med kode) ...

</script>

Sådan føjer du Google-tagget til dine websider:

1. Kopiér hele tekstfeltets indhold.
  2. Indsæt det efter det indledende <head>-tag på alle de sider, hvor der skal foretages måling.

Konfigurer dataindsamling baseret på websitetypen

Metoden til indsamling af data varierer afhængigt af den type website, du bruger:

Statisk website

Et statisk website genererer ikke HTML-kode ved hjælp af et programmeringssprog eller en grænseflade som f.eks. Python eller PHP. For at indsamle data skal du kopiere og indsætte Google-tagget i kildekoden på alle de websider, du vil måle.

1. Find Google-tagget for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt koden (uændret og fuldstændig) efter det indledende <head>-tag på alle de sider, hvor der skal foretages måling.

Få flere oplysninger om, hvordan du indsamler og sender data fra websider til flere Analytics-ejendomme.

Dynamisk website

Et dynamisk website genererer HTML ved hjælp af et programmeringssprog eller en grænseflade som f.eks. Python, PHP osv. For at indsamle data skal du inkludere Google-tagget i kildekoden for alle de websider, du vil måle. Du kan bruge en almindelig inkludering eller skabelon til at sende Google-tagget til hver enkelt side dynamisk.

1. Find Google-tagget for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt Google-tagget i dets egen "include"-fil.
  3. Link "include"-filen, så kodestykket vises efter det indledende <head>-tag på alle de sider, hvor der skal foretages måling.

Hvis du bruger PHP:

1. Find Google-tagget for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt Google-tagget i en fil med navnet "analyticstracking.php".
  3. Inkluder filen analyticstracking.php på alle PHP-skabelonsider.
  4. Tilføj følgende kode på alle skabelonsider lige efter <body>-starttagget:
    <?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Bemærk! Du kan opdatere Google-tagget for dynamiske websites mere effektivt ved hjælp af Google Tag Manager.

Webhostingtjeneste (du har ikke kontrol over sidekoden)

Nogle internetudbydere eller hostingplatforme (f.eks. Wordpress, GoDaddy, Wix, Weebly) forenkler installationen af Google-tagget ved at tilbyde plugins, der automatisk installerer Analytics på dine websider.

Her er nogle vejledninger til Analytics-implementering for nogle af de mest almindelige udbydere:

Bemærk! Når du bruger et plugin til indsamling af data, kan du muligvis ikke tilføje konfigurationsindstillinger for at tilpasse de data, du vil måle. Hvis du har særlige krav til måling af data, kan du se, hvordan du kommer godt i gang med Analytics.

Website, der bruger Google Tag Manager

Google Tag Manager er et gratis værktøj, der hjælper dig med at tilføje og administrere flere Analytics- og websitesporingstags. Læs vejledningen til konfiguration og installation af Google Tag Manager, hvis du vil bruge Google Tag Manager til at installere Google-tagget.

Tjek, at dit Google-tag fungerer

Du kan kontrollere, om tagget fungerer, ved at gå til dit website og derefter tjekke realtidsrapporterne i Analytics for at bekræfte, at besøget er blevet registreret.

Du kan også bruge Google Tag Assistant til at afgøre, om dit tag er implementeret korrekt.

Download Tag Assistant | Få flere oplysninger om brug af Tag Assistant

Udviklervejledning til gtag.js