Innføring i Google Analytics

Google Analytics tilbyr kraftige digitale analyseverktøy til alle med en tilstedeværelse på nettet, enten de er store eller små. Det er en av de kraftigste tilgjengelige løsningene for digital analyse – og den kan brukes gratis av alle.

Hvem kan bruke Analytics?

Ledere kan lære følgende:

• Hvilke markedsføringstiltak som er mest effektive
  • Nøyaktige trafikkmønstre/trender for nettstedet
  • Hvilke typer kunder og kundesegmenter som er mest verdifulle

Markedsføringseksperter kan lære følgende:

• Hvor besøkende kommer fra, og hva de gjør på nettstedet
  • Hvordan nettstedet kan gjøre flere besøkende til kunder
  • Hvilke søkeord som appellerer til potensielle kunder og fører til konverteringer
  • Hvilken elektronisk annonse eller reklame som er mest effektiv

Innholdsutviklere kan lære følgende:

• Hvor besøkende forlater nettstedet
  • Hvilke sider som beholder besøkende i lengst tid
  • Hvilke søkeord som brukes for å finne nettstedet

I tillegg kan Google AdWords-kunder se Analytics-dataene fra AdWords-kontoene sine – vi har lagt til en fane med Analytics-rapportene og -innstillingene. Bare gå til Verktøy og analyse > Google Analytics. Dessuten merker Analytics automatisk AdWords-kampanjene dine for detaljert sporing – du trenger bare å aktivere alternativet for automatisk merking når du kobler sammen AdWords-kontoen og Analytics-kontoen. Se den fullstendige listen over Analytics-fordeler.

Tilbake til toppen

Hvordan bruker jeg Analytics?

Du kan bruke Analytics for å spore et utvalg av nettbasert innhold.

• Sporing av flere nettsteder
    Med Google Analytics kan du spore alle nettstedene dine! Vi har lagt inn flere visninger i kontoen din, slik at du kan se på enkeltrapporter for bestemte domener eller underdomener.
  • Sporing av blogg-, MySpace- eller Facebook-sider
    Du kan bruke Google Analytics til å spore sidene dine på Facebook, MySpace, WordPress eller andre løsninger, og da anbefaler vi at du søker etter tredjepartsmoduler som forenkler Analytics-konfigurasjonen for forhåndsdefinerte nettstedmaler. Det kan hende at du ikke kan bruke Analytics på nettsteder der du ikke kan redigere sidekoden (f.eks. på MySpace). I de fleste tilfeller vil du imidlertid kunne finne programtillegg eller moduler som vil hjelpe deg med å bruke Analytics på sidene dine.
  • Sporing av besøk fra RSS-strømmer
    For at Google Analytics skal kunne spore data må Analytics-sporingskoden kjøres. Ettersom de fleste RSS-/atomlesere ikke kan utføre JavaScript-kode, teller ikke Analytics sidevisninger som er lastet inn gjennom en RSS-leser. Analytics krever at besøkende kjører en JavaScript-fil på Googles tjenere for å spore den aktuelle sidevisningen.
  • Bruk av Analytics med andre nettanalyseløsninger
    Du kan kjøre Google Analytics parallelt med en hvilken som helst tredjepartsløsning eller intern løsning som du allerede bruker.

Hvor mye koster Analytics?

Hvis nettstedet ditt genererer ti millioner eller færre treff per måned, er Google Analytics gratis. Hvis nettstedet ditt genererer mer enn ti millioner treff per måned, tilbyr vi økte grenser som en del av Google Analytics Premium.

Tilbake til toppen