Kom igång med Analytics

För att börja samla in grundläggande data från en webbplats eller mobilapp:

1. Skapa ett nytt Google Analytics-konto, om du inte redan har ett. Gå till google.se/analytics, klicka på Logga in på Google Analytics eller Skapa ett konto (uppe till höger) och följ instruktionerna på skärmen.
  2. Skapa en egendom i kontot du har skapat.
    Om du ställer in Google Analytics för att spåra en app bör du läsa bästa metoder för att ställa in spårning i mobilappar.
  3. Följ instruktionerna för att ställa in webbspårning eller för att ställa in spårning av mobilappar.

Nästa steg

Du kanske vill konfigurera ditt konto, din egendom och din vy. (Läs Hantera och konfigurera Analytics för att lära dig hur du gör.) Du kan t.ex:

• lägga till rapportvyer som filtrerar ut intern trafik från ditt eget företag eller bara visar trafik för specifika delar av din webbplats. Läs mer om rapportvyer
  • låta andra användare se rapporter och ge dem tillstånd att göra konfigurationsändringar Läs mer om användarhantering
  • skapa mål så att du kan se dina konverteringsfrekvenser i dina rapporter. Läs mer om mål.
  • länka ditt Google Analytics-konto till ditt AdWords-konto. Läs mer
  • hitta instrumentpaneler, anpassade rapporter och segment som du kan använda på ditt konto i Lösningsgalleriet

Du kan samla in ytterligare data genom att ändra din spårningskod. Du kan till exempel samla in data om:

• e-handelstransaktioner på din webbplats eller i din app. Läs Om E-handel och Om förbättrad e-handel.
  • användarinteraktion med knappar, formulär, hämtningar och andra dynamiska element på din webbplats eller i din app. Läs mer om händelser.

Om du vill lära dig mer om alla funktioner i Google Analytics kan du bläddra i hjälpcentret på support.google.com/analytics. Google erbjuder även gratis onlinekurser på Analytics Academy.