Kom igång med Analytics

Så här börjar du samla in grundläggande data från en webbplats eller mobilapp:

1. Skapa ett nytt Google Analytics-konto om du inte redan har ett. Besök google.com/analytics, klicka på Logga in på Google Analytics eller Skapa ett konto (högst upp till höger) och följ anvisningarna på skärmen.
  2. Skapa en egendom i kontot.
    Om du ställer in Google Analytics för appspårning, rekommenderar vi att du läser våra bästa metoder för att ställa in spårning i mobilappar.
  3. Följ anvisningarna om hur du ställer in webbspårning eller ställer in spårning av mobilappar.
    För avancerade installationer och datainsamlingsbehov rekommenderar vi att du använder Google Taggstyrning. Läs Implementera Google Analytics med Google Taggstyrning om du vill se en detaljerad beskrivning med exempel.

Nästa steg

Du kan konfigurera ditt konto, din egendom och din vy. (Du hittar mer information i Hantera och konfigurera Analytics.) Till exempel kan du

• lägga till rapportvyer som filtrerar bort intern trafik från ditt eget företag eller bara visar trafik på särskilda delar av din webbplats. Läs mer om rapportvyer.
  • ge andra användare möjlighet att se rapporter och ge dem behörighet att göra konfigurationsändringar. Läs mer om användarhantering.
  • skapa mål så att du kan se konverteringsfrekvensen i dina rapporter. Läs mer om mål.
  • länka ditt Google Analytics-konto till ditt AdWords-konto. Läs mer.
  • hitta översikter, anpassade rapporter och segment i Lösningsgalleriet som du kan använda i ditt konto.

Du kan samla in ytterligare data genom att modifiera spårningskoden. Du kan till exempel samla in data om

• e-handelstransaktioner på din webbplats eller i din app. Läs Om e-handel och Om förbättrad e-handel.
  • användarinteraktion med knappar, formulär, hämtningar och andra dynamiska element på din webbplats eller i din app. Läs mer om händelser.
Du hittar detaljerade beskrivningar av Google Analytics-funktionerna i hjälpcentret på support.google.com/analytics. Google erbjuder också kostnadsfria onlinekurser i Analytics Academy.